Ogled in ukrepi za večjo varnost

Ogled DRI

Danes so predstavnik  DRI in CPK, ki je koncesionar za vzdrževanje državnih cest, opravili ogled na državni cesti skozi Škofije. Vodila sta ga Nina Verzolak Hrabar iz DRI in Edmond Gašpar KS. Namen ogleda je bil določitev lokacije za postavitev dveh radarskih zapisovalnikov hitrosti. Za pravilno tehnično umeščanje tabel se bo izbrisal prehod za pešce med odcepom za Tinjan in zadružnim domom.

Pogovor se je dotaknil premestitve table za označevanje naselja s sedanjega na današnje dejansko stanje. DRI meni, da je utemeljena prestavitev table naselja Škofije takoj za izvozom  iz avtoceste na krožišče v smeri Škofij. Iz smeri Trsta proti Kopru pa pred prvimi hišami za priključkom na državno cesto.

DRI priporoča in podpira predlog izvedbe dveh nivojskih prehodov za pešce (povozne ploščadi). Enega v območju zadružnega doma in župniščem, drugega tam, kjer Parenzana  prečka državno cesto.

KS Škofije je dala pobudo s seznamom potrebnih ukrepov za umiritev prometa 1. marca 2016 na pristojni urad UJGSP, vodstvo MOK in DRSI. DRSI in DRI iz svojih pristojnosti sicer počasi, a vendarle izvajata začrtane ukrepe. KS pogreša sodelovanje MOK pri ukrepih, kjer je potrebno soodločanje.

Deli: