Stari lepotci očarali Škofije

adria classic 2017

V soboto po 13. uri so na Škofije prispeli prvi starodobniki. Zavili so proti Tinjanu, potem takoj na levo mimo zadružnega doma proti avtobusni postaji in jeepu , ki je stal ob spominski plošči za Morganovo linijo. Predstavljal je ameriškega vojaka in vozilo. Postali so za osvežitev in spominsko fotografijo ter nadaljevali pot proti Elerjem, Hrvatinom in Ankaranu. Bili so res prava paša za oči in tudi občudovanje, koliko ljubezni in truda vlagajo lastniki, da so ti stari lepotci vozni in sijoči o zloščenosti.

Udeležba na 21. ADRIA Classic rallyju starodobnih motorjev in avtomobilov, ki jo je organiziralo Društvo ljubiteljev starodobnih vozil in plovil ADRIA Classic iz Kopra, je bila res velika in izjemno pestra. Sestavljala je kar 104 različnih vozil, v katerih ali na katerih je bilo več kot 230 udeležencev.

Za vključitev Škofij v celodnevni program rallija se je društvo dogovorilo s krajevno skupnostjo in s tem so obeležili 70 letnico ustanovitve Svobodnega Tržaškega Ozemlja (STO). Predsednik Edo Glavič je ob tej priložnosti Edmondu Gašparju izročil  zahvalo za sodelovanje KS.

Fotogalerija BV

 

Fotogalerija

Deli: