Golažjada 2017 prinaša še bogatajši program

vabilo golažjada 2017
Društvo Dobra volja Škofije se že intenzivno pripravlja na 3. turistično prireditev GOLAŽJADA ŠKOFIJE 2017. Ta bo 16. septembra na tradicionalnem mestu pred in v zadružnberm domu KS Škofije. Organizatorji vabijo, da se ekipe prijavijo do 1. septembra, pripravili pa so tudi navodila tekmovalcem, ki so objavljena v priponki:
 
Med tem, ko bodo ekipe kuhale golaž, bo društvo Dobra volja organiziralo pohod po zaledju Škofij z obiskom in degustacijo vina ter oljk pri enem izmed domačih pridelovalcev iz Škofij. Pohod bo lahek in bo trajal približno 4 ure pod vodstvom planinskega vodiča. Po končanem pohodu pa bo za pohodnike na vrsti pokušina golažev ter dobra kapljica. 
Prav tako bo organiziran pohod za mlade družine na temo LOV NA ZAKLAD po Škofijah. Najboljšega "lovca" čaka nagrada. Društvo vabi, da se prijavite na oba pohoda.
In kaj nas še čaka na Golažjadi 2017?
Organiziran bo srečelov, spremljali bomo kulturni in plesni program, v katerem bo poskrbljeno  za vse generacije, pomerili se bomo lahko v različnih tekmovanjih:
- ugotavljanje teže pršuta
- tekmovanje v briškoli
- tekmovanje v mori
- tekmovanje najhitrejšega jedca golaža
- tekmovanje v kalcetu
 
Vse podrobne informacije najdete tudi  na spletni strani društva in sicer http://www.kd-dobravolja.si/. Predsednica Nasiha Cvajdik še dodaja, da program ni dokončen in bodo v njem še možne spremembe.
Strokovna komisija bo na koncu ocenila najboljši golaž in razglasila zmagovalce. Za prva tri mesta bodo bogate nagrade.
 
Program bo povezovala Ivica Vergan.
 
 
Vljudno vabljeni, da se pridružite in spoznate Škofije.
Deli: