Bronx - 30 let

Bronx - 30 let

Klub malega nogometa Bronx letos obeležuje 30 let od dneva, ko je skupina mladih fantov začela z igranjem malega nogometa na Škofijah. Leta, ki so sledila, so zaznamovali nenehni razvoj in številni uspehi. Že podatek, da praznujemo 30 obletnico pove, da gre za zdravo društvo, ki  se je skozi dolgoletno zgodovino uspešno izognilo vsem čerem, ki so se pojavile na njegovi poti.

Nekoč skupina prijateljev je danes zavidanja vreden klub. V devetih kategorijah je aktivnih več kot 200 igralcev različnih starosti, kar nas uvršča med večja društva na obalno kraškem območju. Posebna pozornost je v klubu namenjena delu z otroki in mladino. Ponosni smo, ker smo v vseh teh letih številne mlade uspeli obvarovati nevarnih stranpoti, ki na njih prežijo, kar bo naše poslanstvo tudi v bodoče.  

Poleg množičnosti in družbeno odgovornega dela naše društvo dosega tudi zelo dobre rezultate. V OŠ Škofije že vrsto let izvajamo krožek za otroke od 3. do 5. razreda. Z dvema veteranskima selekcijama tekmujemo v ligi in obenem skrbimo za rekreacijo starejših oseb. Vse naše uradne selekcije (U13, U15, U17, U19, U21 in člani) tekmujejo v 1. državni ligi in dosegajo nadpovprečne rezultate. 

Članska ekipa kot najbolj izpostavljena selekcija kluba je že več kot desetletje stalnica v prvoligaškem tekmovanju in se ponaša s številnimi pomembnimi dosežki. Med največje zagotovo šteje lovorika pokalnega zmagovalca v sezoni 2012-2013. 

Vodilno vlogo med malonogometnimi društvi v obalno kraškem prostoru bi radi še dodatno utrdili in s tem omogočili še večjemu številu mladih, da se vključijo v proces treningov in tekem. Naše rezultate si želimo še izboljšati in v dvorano na Škofijah privabiti še več obiskovalcev. Zato smo zelo aktivni na vseh področjih.

Ob zelo razvejani primarni dejavnosti člani kluba aktivno soustvarjamo tudi druge oblike družbenega dogajanja.  Poleg manjših sami organiziramo tudi dva velika dogodka. Že 18 let je Festival malega nogometa osrednji zimski dogodek na obali. Tekmovanja v športni dvorani Burja se udeleži preko 70 sodelujočih ekip z več kot 1.000 igralci in igralkami, čigar tekme si ogleda tudi do 3.000 obiskovalcev. 

Največji dogodek; to je veselica na Škofijah, pa je ravnokar v pripravi. Tradicionalna šagra je še eden izmed projektov, s katerim si prizadevamo ohranjati stik z lokalno skupnostjo in hkrati predstavlja enega izmed pomembnejših načinov financiranja društva. Prireditev, ki je vedno odlično obiskana, je tudi velik organizacijski in finančni zalogaj. Člani kluba bomo v njeno izvedbo vložili ogromno prostovoljnega dela, da bomo ustvarili pogoje za njeno izvedbo. Postavitev šotora, ureditev električne in vodovodne napeljave ter najem WC kabin so le nekateri  osnovni pogoji, ki jih moramo zagotoviti.

Letošnja šagra, ki bo potekala od 17. do 20. avgusta, bo še posebej slavnostna, saj bo obeležila tudi 30. obletnico delovanja društva. Ob tej priložnosti smo poskrbeli za izredno bogat program, ki ga sestavljajo številni nastopajoči lokalni glasbeniki, kakor tudi zvezdniki slovenske in mednarodne estrade. Prepričani smo, da bomo naredili odlično zabavo in na Škofije privabili več tisoč obiskovalcev. 

Deli: