Celostna podoba za pripadnost, identiteto, ponos

26. seja sveta

Odboru za družbene dejavnosti se že od začetka delovanja ukvarja z zamislijo, da bi tako raznolika, velika, tudi večkulturna skupnost potrebovala celostno podobo, ki bi ljudi povezala, jih navdala s ponosom, pripadnostjo, pomagala k skupni identititi, ki jo ob hitri rasti novih krajanov ni lahko graditi. O tem je pogovor večkrat tekel tudi s predstavniki društev, ki so soglašali, da bi bila celostna podoba KS z logotipom in razvojno strategijo za KS pomembna pridobitev.

Odbor za družbene dejavnosti je tako svetu predlagal sprejem sklepov, ki jih je svet potrdil:

-          Pridobitev ponudbe   avtorske izvedbe:  vrednost storitve, določitev baze vektorskih /digitalnih dokumentov za predvidene uporabe, obseg dodatnih del (morebitne različne velikosti, oblike, predlogi tehničnih rešitev)

-          Preveriti in poiskati možnosti sofinanciranja lokalnih gospodarskih subjektov

-          Pridobiti ponudbe ali ocene za izdelavo novoletne okrasne osvetlitve in možnost realizacije  pred decembrom 2017. 

KS Škofije je tako stopila na pot priprave celostne podobe. In kaj to pomeni?

V obrazložitvi sklepa piše: Celostna grafična podoba pomaga vzpostavljati prepoznavnost, graditi identiteto in krepiti pripadnost. Je izjemno pomembno orodje, ki s pomočjo vizualne podobe gradi ter utrjuje ugled kraja. V njej se neločljivo odražajo zgodovina, zrcali se sedanjost in vizija prihodnosti.

Za KS Škofije je značilno veliko priseljevanje in rast števila prebivalcev, ima izjemno zgodovino, v kateri je bilo značilno tudi odseljevanje ljudi, za katerimi je ostala praznina. Ima pomembno geografsko lego in odlične pogoje za oljkrastvo, vinogradništvo, gojenje zelenjave in druge pridelke, podjetništvo je v vzponu. Vse te in še druge pozitivne elemente bo povzela celostna podoba.

Deli: