Željko Stanić

Večerna prireditev praznik KS

Obrazložitev posebnega priznanja

Željko Stanić je postal športna ikona kraja Škofije, Mestne občine Koper in Obalno Kraške regije. Zaznamuje ga namreč 30 let aktivnega delovanja v malonogometnem klubu FC BRONX, kjer je večji del svojega življenja posvetil razvoju in predsednikovanju kluba.

Klub je nastal iz skupine mladih iz Zgornjih Škofij, ki so radi igrali mali nogomet na turnirjih v bližnjih vaseh, katerih del je bil tudi Željko, še danes poznan pod vzdevkom »Čiko«. FC Bronx je letos praznoval 30 let delovanja in nihče si davnega leta 1987 ni zamišljal, da bo klub nekega dne štel več kot 200 igralcev dvoranskega nogometa, nastopal v 1. slovenski ligi in osvojil slovenski pokal.

Željko je ves ta čas predsednik kluba, ta funkcija pa zahteva ogromno dela, veliko odgovorosti in odrekanja. Na videz profesionalno delo je zanj prostovoljno delo in še danes dokazuje da lahko z ljubeznijo do nogometa povezuješ in kuješ mejnike.

  • Nekoč skupina prijateljev je danes zavidanja vreden klub
  • V devetih kategorijah je aktivnih več kot 200 igralcev različnih starosti in klub uvršča med večja društva na Obalno Kraškem območju.
  • Klub krasita dva vrhunca, to sta zmaga v slovenskem pokalu in nepozabna tekma z Izolo v športni dvorani Bonifika pred 2.000 gledalci

Željka neprestano žene naprej sodelovanje z mladimi, saj je tudi sam na športni poti začel kot otrok. Veseli se dela z otroci v šolah, nižjih kategorijah in kot pravi sam, ga to dela še vedno mladega. V okviru kluba in njegovih članov je veliko prispeval k prepoznavnosti krajevne skupnosti Škofije. Festival malega nogometa in šagra na Škofijah sta dva velika dogodka, ki sta v celoti plod trdega dolgoletnega dela članov društva Bronx in privabita na Škofije na tisoče obiskovalcev. Povezan je s KS Škofije kot član odbora za družbene dejavnosti in je odličen upravitelj dvorane Burja, saj jo redno in zelo skrbno vzdržuje.

Željko si od vedno prizadeva za popularizacijo futsala kot športa, malega nogometa. Dejaven je v MNZ Koper kot podpredsednik izvršnega odbora in predsednik komisije za futsal. Pod okriljem NZS pa je del komisije za mali nogomet NZS.

Svet KS Škofije podeljuje Željku Staniću posebno priznanje za dolgoletno delo na področju športa, preboj škofijskega dvoranskega nogometa na državno raven in prenašanja športnih vrednot na mlade.

Deli: