Vrhunec s Pinkoti, Mefom, glasbeniki, občinstvom...

Večerna prireditev praznik KS

Praznovanje krajevnega praznika se ne bi moglo lepše nadaljevati in skleniti kot se je -  z velikim koncertom   Tržaškega partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič  s skupinama Dirty Fingers in Ovce  ter Draga Misleja Mefa.  Na odru je bilo več kot 70 pevcev in številni glasbeniki vseh treh skupin, ki so dobre stare partizanske in druge pesmi preoblekli v sodobne priredbe in očarale občinstvo. Dirigentka Pia Cah tako pesmi in nastope ohranja večno mlade, večno žive.

To se je v dvorani čutilo od prihoda na oder, od prve do zadnje pesmi. Mef se je pridružil skoraj brez glasu, saj ga je napadel prehlad, a skupna energija mu je odprla grlo in spet smo bili priča kombinaciji rocka, popa, folka, znanega z novimi zvoki, spremljavami, svežimi izvedbami: Hej brigade, Naša vojska, La brigata Garibaldi, Sivi sokole, Bilečanka ( z odlično Martino Peri), Na oknu glej obrazek bled, Počiva jezero, Pismo materi, Padle so zastave in mnoge druge. Med pesmimi so nas občuteno izvedene reciaticje povedle v tiste krute, vojne čase, a potem je prišla svoboda in Vstala Primorska, ki vedno dvigne na noge vse prisotne. Tako je bilo tudi v dvorani na Škofijah, ko so primorski himni pritegnili prav vsi. Po bisih pa smo slišali še Bello ciao.

Mef, ki je že večkrat nastopal s Pinkoti, pa  je od njih dobil tudi bogat šopek za Ježkovo nagrado.

Res je bilo praznično.

Da je KS Škofije lahko krajanom za praznik pripravila tako čudovit večer, gre zahvala generalnemu pokrovitelju Luki Koper, sponzorjem Adia Tow, tiskarni Vek in Altega ter Vina Koper. Prav posebna zahvala gre članicam, članom in njihovim sopotnikom društva Dobra volja za pripravo sladic, rezanje pršuta in vso organizacijo druženja po prireditvi. Žal belo pogrnjenih miz z rdečimi zvezdami in drugo dekoracijo ne moremo pokazati na fotografijah. A bilo je enkratno. Člani društva Istrski grmič so okrasili oder, osnovna šola Škofije pa je poskrbela za topli čaj dopoldanskega pohoda in odlično hrano po prireditvi.

Vsem še enkrat hvala, z združenimi močni vseh sodelujočih je bil praznik krajevne skupnosti Škofije enkratno doživetje kot se za spomin na junaške čase in krajane spodobi.

Odlične fotografije je posnel Alan Radin.

Fotogalerija

Deli: