Oprema za dogodke in kino

oprema dvorane

Včeraj je Dvorana Hermana Pečariča dobila dodatno opremo, zaradi česar bodo lahko prireditve in dogodki v njej še pestrejši. V skladu s sklepom sveta KS Škofije je bilo nabavljeno motorno projekcijsko platno v velikosti 550 x 405 centimetrov z daljinskim upravljalnikom in projektor, ki so ga montirali pod strop. Montažo, preizkus in delovanje nove opreme sta spremljala Branko Primožič in Maksim Vergan, ki ob dogodkih  največkrat rokujeta z avdio in video opremo v dvorani.

Projeciranje filmov, videov, slik ali drugih elementov je mogoče tako na platno kot na steno v ozadju odra. Dvorana bi lahko bila kdaj tudi kino, ki so ga Škofije v preteklosti že imele. Letos je bila že urejena kabelska povezava za dostavo internetnega signala v dvorano oder in pododrje, tako da je Dvorana Hermana Pečariča zdaj res sodobno opremljena in v veselje društvom, prirediteljem dogodkov in obiskovalcev.

Njena šibka točka zaenkrat ostaja zgolj  ogrevanje, ki ob obnovi ni bilo pravilno projektirano, investitor (MOK) ni zahteval popravkov in se tako že šest let išče primerna rešitev.

Deli: