Big band za krajevni praznik

krajevni praznik

Big Band predstavlja pomemben del dejavnosti Orkestra Slovenske vojske. Prvič se je predstavil kmalu po ustanovitvi orkestra leta 1996, ko so oživeli častniški plesi v Festivalni dvorani. Do leta 2009 je Big band vodil tedanji namestnik poveljnik orkestra Jani Šalamon, od takrat naprej ga vodi Rudolf Strnad.

Veliko skladb, ki jih Big band izvaja, je avtorsko ali aranžersko delo mojstra Jožeta Privška. Ob tem bogatem opusu se ansambel posveča tudi izvajanju skladb in priredb sodobnih slovenskih skladateljev in aranžerjev funk, soul, latin jazz in fusion stilov. Sodeloval je tudi z mnogomi odlčinimi vokalnimi in inštrumentalnimi solisti in skupinami ter gostujočimi dirigenti.

Ansambel je gostoval že na skoraj vseh odrih po Sloveniji in na številnih koncertih v tujini. Big band sestavljajo izvrstni inštrumentalni solisti, ki sooblikujejo kvalitetni ansambel. Zasedbo odlikuje obvladovanje različnih stilov, kompakten zvok, entuziazem in predanost glasbi.

Na koncertu v dvorani Hermana Pečariča bomo prisluhnili številnim skladbam: Vojna zvezd, Poljane dom prelepih dni, Šuštarski most, Ti si moja ljubezen, Kje so tiste stezice, Zemlja pleše, Mlade oči, Ne čakaj na maj in druge. Big band bo vodil Rudolf Strnad, ki bosta s  Katjo Rihter tudi vokalista.

Deli: