Domen Črnigoj prevzel botrstvo nad mladinskim pogonom FC Bronx Škofije

bronx-Domen

Nogometaš švicarskega FC Lugano, državni reprezentant in seveda Škofijot Domen Črnigoj je dokazal, da ni le vrhunski športnik ampak, da ima tudi veliko srce in pripadnost domačemu kraju.

V času novoletnih praznikov je bilo na Škofijah pri Kopru, kjer domuje edini obalni futsal prvoligaš, nadvse pestro. V času od 15 do 26 decembra je potekal 20. Festival malega nogometa zaradi katerega je kraj obiskalo skoraj 1000 tekmovalk in tekmovalcev ter več tisoč obiskovalcev. Na ta način je domači FC Bronx zaključil izjemno leto.

Čeprav so vodilni možje kluba imeli veliko dela z organizacijo zahtevnega projekta, se je marsikaj dogajalo tudi v zakulisju. Na koncu se je izkazalo, da prisotnost člana FC Lugano in državnega reprezentanta na festivalu, kjer je imel nekajkrat tudi aktivno vlogo podeljevalca pokalov ni bila naključna.

Domen Črnigoj je praktično odrasel v športni dvorani Burja na Škofijah. Že od rojstva je bil vpet v dogajanje v njej, saj je bila mama Alenka vrhunska rokometašica in ena izmed legend domačega rokometnega kluba Burja, oče Ludvik pa trener s katerim je klub dosegel največje uspehe in je v njem vztrajal vse do njegovega konca. Na Škofijah sta bila v zgodovini dva športna velikana. Kar je bila za dekleta Burja je bil za fante futsal klub Bronx. Njuna zgodovina se je prepletala, fantje in dekleta so navijali eni za druge, skupaj so trenirali v dvorani, stkala se je tudi kaka ljubezen.

Domen je kot nogometaš od vedno aktivno spremljal delo Bronxov, žal pa za klub ni nikoli zaigral na uradni tekmi, saj je njegov potencial v velikem nogometu bil tako velik, da je že mlad zaigral za člansko ekipo Kopra, nato pa kmalu prestopil v tujino. Kljub temu je delo kluba pozorno spremljal preko medijev in vsak prosti trenutek, ko je bil doma izkoristil za ogled tekem ali novoletnega festivala.

Navdušen nad organizacijo kluba in delom v mlajših selekcijah, ki so vse po vrsti v samem vrhu slovenskega futsala se je odločil, da tudi sam pomaga k nadaljnjemu razvoju tega športa v domačem kraju. Velikodušno je klubu ponudil svojo pomoč, katero so ljudje iz vodstva kluba z navdušenjem sprejeli. Tako je prišlo do uradnega dogovora, da znani nogometaš prevzame botrstvo nad vsemi mlajšimi selekcijami kluba. To pomeni, da bo slovenski reprezentant klubu pomagal pri izboljšanju pogojev za delo mlajših selekcij, nabavi prepotrebne opreme in rekvizitov kakor tudi, da bo deloval kot ambasador kluba doma in v tujini ter ozaveščal javnost o koristnosti ukvarjanja mladih igralcev s futsalom in tako pripomogel k dvigu popularnosti panoge in FC Bronxa. Dogovor je stopil v veljavo s prvim dnevom leta 2019 in prve faze projekta so že v realizaciji.

Izjava Domna Črnigoja:

Že od rane mladosti spremljam dogajanje v FC Bronx, kjer so in še vedno aktivno sodelujejo moji številni prijatelji in znanci. Organizacija kluba je na zelo visokem nivoju, število mladih igralcev vsak dan večje, njihovi rezultati pa izjemni. FC Bronx je pravi dokaz, da je sinergija med velikim in malim nogometom možna in celo dobrodošla. Začutil sem potrebo, da kot uspešen igralec pomagam mojim sokrajanom in oni so to z navdušenjem sprejeli. Želim si, da moja podpora doprinese, da bo v klubu še več zadovoljnih otrok in mladostnikov ter, da s tem FC Bronx skupaj popeljemo do še večjih uspehov.

 

info@fcbronx.si

www.fcbronx.si

 

Fotogalerija

Deli: