Podarimo otroška oblačila

Podarimo si otroška oblačila

Lions club Koper-Capodistria je v letu 2019 prvič izvedel dobrodelno akcijo zbiranja in podarjanja otroških oblačil in obutve, v kateri je sodelovalo tudi veliko šol. Akcija je presenetila z izvedbo, saj so zbrali in razdelili več kot 2500 kosov oblačil. V lanskem letu dobrodelna akcija zaradi epidemije ni bila izvedena, letos pa so se koprski Lionsi ponovno odločili, da jo izpeljejo, saj so prejeli veliko pobud, da bi s to akcijo nadaljevali.

Pri organizaciji dogodka sodelujejo z vrtcem in OŠ Oskarja Kovačiča Škofije in Radiem Capris, ki bo poskrbel za medijsko podporo in zbiranje oblačil v njihovem prostoru (v pritličju ob vhodu bo postavljen zabojnik). V akciji bodo sodelovale tudi številne šole, v katerih se bodo tudi zbirala oblačila in obutev.

Od ponedeljka 11. oktobra do petka 15. oktobra se bodo izbirala (izključno) otroška oblačila. 

V četrtek, 21. oktobra bo v Vrtcu Škofije med 15. in 18:30 uro potekal dogodek, kjer si bo lahko vsak izbral in odnesel poljubno število kosov oblačil (ne glede na to, če je sodeloval pri zbiranju), na ta način pa želijo čim več otrokom zagotoviti, podariti oblačila, obenem pa tudi spodbuditi menjavo in ekološki vidik "kroženja" ter manjše potrošnje. Oblačila, ki bodo ostala nerazdeljena, bodo predali društvu Palčica pomagalčica ter ostalim dobrodelnim organizacijam.