Skupno stališče o ureditvi večnamenskega šolskega igrišča in športno rekreacijskega parka

šolsko igrišče

Svet KS je na zadnji seji, ki so se je udeležili ravnateljica Vlasta Urška Baraga, predsednik Bronxov in dober poznavalec šprtnih ter rekreativnih potreb krajanov Željko Stanič, predstavniki mlajše generacije Ervin Burič, Nena  in Randy Cah ter Tomaž Andrejašič, največ pozornosti posvetil razpravi in oblikovanju stališča do ureditve večnamenskega šolskega igrišča. Sprejeli so skupno stališče in ga že poslali vodstvu občine.

Tako so zspisali:

Svet KS pozdravlja odločitev MOK, da namerava izvesti obnovo večnamenskega šolskega športnega igrišča, ki v sedanjem stanju ni uporabno. Kot je razumeti iz investicijskega projekta, naj bi bilo igrišče prvenstveno namenjeno šolski uporabi, v popoldansko večernem času pa na razpolago za krajane. Največje zanimanje je seveda za igrišče malega nogometa in košarko. V pogovorih z mlajšimi krajani, ki so se aktivno vključili v aktivnosti okoli bodočega športno rekreacijskega parka, predstavniki KMN Bronx in KS smo izoblikovali skupno stališče, ki smo ga  na seji sveta KS (20.9) uskladili  tudi z ravnateljico OŠ Škofije:

  1. Obnovljena površina in oprema (košarka, MN) bo zanimiva predvsem za rekreativce, ki imajo prosti čas v pozno popoldanskem in večernem času.
  2. Za ta namen igrišči potrebujeta osvetlitev, zato je potrebno pred obnavljanjem površin vsaj vkopati cevovode za kasnejšo napeljavo električne instalacije.
  3. Dovod elektro energetskega kabla je na robu parcele, kjer stoji že leta 2008 zgrajeno balinišče, ki  ni v uporabi.
  4. Ob rob šolskega igrišča je potrebno pripeljati tudi vodovod, ki bi  istočasno oskrboval tudi širše območje (balinišče in površine nad njim). Zato je pred preplastitvijo šolskega igrišča nujno potrebno vgraditi cevovod za vodo ali vsaj cev za kasnejšo izvleko vodovodne cevi. Na JV strani šolskega poslopja je jašek z začepljeno vodovodno cevjo in z Rižanskim vodovodom je potrebno preveriti možnosti koriščenja  za opisano vodno oskrbo.
  5. Brežino med šolskim igriščem in zgoraj ležečo parcelo balinišča je potrebno urediti. Smiselna bi bila umestitev prefabriciranih betonskih klopi – tribun, da bi  koristniki igrišča lahko odlagali opremo in oblačila na primerno površino ter da se brežina ne bi še naprej krušila na igrišče.
  6. Skupno stališče je tudi, da vgradnja dodatne opreme iz programa Elan Inventa ni najbolj primerna. Ravnateljica šole je na seji sveta 20. septembra pojasnila, da bo postavljenih  10 zunanjih  fites postaj, namenjenih šolski populaciji. Tovrstno opremo vsi podpiramo.
  7. V nadaljevanje urejanja športno rekreacijskega področja nad šolskim igriščem z dodatnimi vsebinami je smiselno:

7.1.  usposobiti nedokončano balinišče, urediti dostop do njega  ter namestiti primeren bivalni kontejner z nadstreškom za klubski prostor z rekviziti. Potrebno bi bilo urediti asfaltirano dvorišče/parkirišče ter parcelo hortikulturno urediti.

7.2.  razmišljati o ureditvi igrišča za tenis in igrišča za odbojko na mivki, družabnega oziroma piknik prostora

7.3.  Grafično predstavitev idejne zamisli za dodatne vsebine bi skupina mlajših krajanov pripravila v naslednjih 14 dnevih in jo naknadno dostavila KS in MOK.

 

Fotogalerija

Deli: