Ljubljana pričakala v soncu

DDV-Ljubljana

Člani mešane pevske skupine Društva Dobra volja Škofije so bili v soboto gostje MDFL iz Črnuč na njihovo  prireditvi "Zapojmo še sosedovo". Člani so dan izkoristili za prijetno druženje ter  strokovni izlet po Ljubljani. Pričakala jih je v soncu in dan se je začel z dobro voljo. Vodnica  Nina jih je peljala na ljubljansko vzpenjačo. Iz višine so občudovali Ljubljano, ogledali so si Ljubljanski grad, spoznali njegovo zgodovino, obiskali grajsko kapelico ter se odpravili nazaj v realnejšo stran prebivanja. Spoznali so mnogo zanimivosti o Valentinu Vodniku, obiskali in se seznanili z Robovim vodnjakom. K  veseli skupini pevcev so pristopili tudi mnogi škotski turisti, ki so tisti dan raziskovali Ljubljano pred ogledom nogometne tekme. Zanimivost škotskih oblačil so uspeli pevci spoznati tudi v živo. 

Pot so nadaljevali do Trubarjeve hiše, kjer so prav tako prisluhnili zanimivostim iz zgodovine, ki jih še niso poznali. Obiskali so še ljubljansko cerkev, znamenitosti takratne arhitekture ter se podali do Prešernovega trga. Zgodbe iz življenja Prešerna, ki jim do sedaj niso bile znane, so dale lep epilog zaključka spoznavanja Ljubljane iz drugačnega zornega kota.

 Prijeten spoznavni izlet se je zaključil z kosilom v eni najstarejših gostiln - gostilni Šestica. Po veselem druženju je sledil nastop na prireditvi, kamor so bili tudi namenjeni. S svojo dobro voljo je pevska skupina okužila tudi publiko, saj je ubrano in izvirno - tudi s harmoniko in nonolami ila ljudske pesmi slovenske in hrvaške Istre,. Nagrajeni so bili z dolgim ploskanjem. Večer se je prevesil v prijetno druženje ob večerji in dobri kapljici s še devetimi pajočimi skupinami, kjer so se tkala nova poznanstva in nove pesmi. V poznih urah so se z pesmijo na ustih vrnili domov.

Nasiha Cvajdik

 

Fotogalerija

Deli: