Več kot Golažjada

golažjada 2018

Društvo Dobra volja Škofije je v soboto 15. septembra pred in v Zadružnem domu Škofije organiziralo družabno kulinarično prireditev »Golažjada 2018«. Tekmovali so ljubitelji kuhanja golaža v kotličkih in vse do zadnjega mešanja ni bilo jasno, čigav je najboljši. Slastne vonjave so se širile po prireditvenem prostoru, v vseh ekipah so bili pravi mojstri in ogled njihovega dela je bil zanimiv, pa tudi zabaven. Dobro vzdušje je zato spremljalo dogajanje od začetka do konca.

 

Ob 10. zjutraj je bilo že vse živo. Ekipe so že rezale in sekljale, otroci so se pripravljali na lov, naša izjemna voditeljica Ivica Vergan je predstavljala tekmovalce in napovedovala dogodke. Predsednik sveta KS Edmond Gašpar je vsem zaželel uspešen, predvsem pa družaben dan in spomnil tudi, da ta dan praznujemo državni praznik vrnitve Primorske matični domovini.

Kuhanja so spremljali glasba, ples, petje. Pred dvorano sta harmoniko raztegnila znana škofijska harmonikaša Jani Tedeško in Marino Bubola, ki sta se jima pridružila najmlajša Enej Perič in Bogdan Bukovac.  V dvorani, na odru pa je potekal pravi plesni festival. Plesna skupina Balerima iz Izole je  presenetila s svojimi nastopi. Njihova pesem je prvič prinesla na Škofije nekaj drugačnega, njihovi nastopi pa so očarali publiko. Nastopile so skoraj samo elitne plesne šole in studiji kot so Plesni studio Petra z veliko odličij, po novem naša originalna domača plesna skupina N1 Gymco Škofije, že svetovno znana, novo nastala plesna skupina Društva Dobra volja Škofije ter tudi evropsko znana plesna skupina studia VIP Dance z svojim hip-hop akrobacijami.

Za najmlajše, ki so se po končanem športnem dnevu vrnili na prizorišče, pa je predstava Medo in Maša pričarala veselje na obraze. Prav tako prijetno presenečenje so bili nadvse lepo poslikani obrazi s strani članice društva. Napihljiv grad je bil nenehno poln otrok in je bil kotiček za prijetno igranje, dokler so si starši ogledali prireditev in prijetno poklepetali med seboj. Konjeniško društvo je poskrbelo za prave ponije, ki so jih jahali najmlajši.

Okoli poldneva se je vrnila skupina otrok s straši, ki so v dopoldanskem času lovili zaklad po zaledju Škofij, obenem pa imeli za nalogo tudi čiščenje ob iskalni progi. S tem so mladi Škofjoti dodali svoj kamenček v dobrodelni svetovni akciji  »Očistimo  planet«. Za organizacijo so poskrbeli škofijski skavti. Zmagovalca v obeh kategorijah je čakala čudovita nagrada. Da so vsi odšli domov zadovoljni in veseli pa je poskrbela Slaščičarna Renata, saj je za njih pripravila odlično torto.

Po štiriurnem kuhanju je zasedla komisija svoja mesta. Na zelo precizen način so po končanem ocenjevanju dodelili največ točk za golaž ekipi »Mediaterm«, takoj za njim drugo mesto Primorski fantje, pod vodstvom Aleša Ferluge, tretje mesto pa TD Hrvatini. Prejeli so lepe pokale in bogate nagrade. Vsi ostali so dobili priznanja za četrto mesto in tolažilne nagrade. Organizator pa je po oceni izročil nagrado za najbolje aranžirano stojnico in urejeno ekipo, to pa je prejela ekipa iz TD Branka Ceršak.

Mladi ansambel Žaubi Brothers je v ZD spremljal dogajanje in razveseljeval vznemirjene trenutke čakanja. Prijetno poslušanje je pritegnilo tudi k plesu. Po končani prireditvi Vstala Primorska v Komnu, pa sta se na prireditev pripeljala kar dva avtobusa udeležencev na topel golaž. Z veseljem so prisluhnili Klapi Capris, ki je dodala še posebno vzdušje s svojim odličnim nastopom. Dan se je prijetno prevesil v pozno popoldne in prireditev je šla h koncu. Pojedlo se je več kot 100 kgpestra je bila ponudba na stojnicah, odlične so bile palačinke in druge dobrote. Skratka čudovit dan za vse obiskovalce.

Za odlično pripravljeno prireditev gre zahvala seveda najprej vsem prisotnim članom društva Dobra volja Škofije. Velika zahvala za sodelovanje gre Mestni občini Koper, KS Škofije, Vinja Bertoki, Delamaris Izola, glavnemu podporniku AVE Koper, Kotanyi d.o.o , Marjetici Koper, Log d.o.o., Restavraciji Brič, Stenat Nepremičnine, Matjažu Čok, Cembos, Gal-1, Živex,  Titus  Plus d.o.o, Slaščičarna Renata, Family fun, Lekarna Melisa Škofije, Kompas Škofije, Art Present,, Barbara Veljak, Avdio BM, Lira d.o.o., frizerski salon Samanta, Mercator Škofije, Sanji Cvajdik, Fructal Ajdovščina, Radiu Capris in Radiu Koper. Alanu Radin se še posebej zahvaljujemo za vse profesionalne fotografije in video posnetke, za vse voditeljske sposobnosti pa ploskamo naši prijetni Ivici Vergan.

HVALA VSEM IN VSAKOMUR, ki je na svoj način omogočil in doprinesel k izvedbi tradicionalne 4. prireditve na katero smo v kraju, glede na pohvale in dobro počutje, vsako leto bolj ponosni.

Predsednica društva

Nasiha Cvajdik

 

Fotogalerija

Deli: