35. obletnico Kluba malega nogometa Bronx Škofije je zaznamovala dobrodelna šagra

BRONX SAGRA 2022

Za nami je še ena izjemno uspešna šagra na Škofijah, ki je še enkrat več dokazala, da je zagotovo največja tovrstna prireditev v slovenski Istri. 

V treh dneh je organizator ponudil raznolik program ob katerem so prišli na svoje obiskovalci vseh starosti. Poleg ljubiteljev glasbe so na svoj račun prišli tudi najmlajši za katere je poskrbela ekipa Veselih rokic. V zadovoljstvo organizatorjem je predvsem dejstvo, da kljub množici obiskovalcev, kot običajno, tudi tokrat niso zabeležili nobenih ekscesov ne na prizorišču, ne na gradbišču nove osnovne šole za katerega so morali tudi poskrbeti z dodatnimi varnostniki. 

Ogromno število veselih in zadovoljnih obiskovalcev je vsem v klubu dodatna energija za organizacijo bodočih prireditev. Zahvala za uspešno izvedbo gre tudi vsem pokroviteljem, ki so s svojimi prispevki omogočili vrhunsko prireditev ter s tem tudi pomagali klubu k lažji izvedi tekmovalne sezone, ki je pred njimi.

Letos KMN Bronx praznuje 35. obletnico svojega delovanja, katero so tokrat obeležili na nekoliko drugačen način. Odločili so se, da tokratni jubilej posvetijo dobrodelnosti, zato so del zbranih sredstev namenili društvu Palčica Pomagalčica za izvedbo njihovih humanitarnih aktivnosti. Društvo je tudi samo na prizorišču šagre izvajalo dodatne aktivnosti, katere so bile zelo lepo sprejete in obiskane, zato so prepričani, da bodo skupaj zbrali precej sredstev za male bolnike in jim pomagali k lažjem zdravljenju.


Le pet dni po koncu šagre so v areni Bonifika že organizirali močen mednarodni pripravljalni futsal turnir na katerem so poleg Bronxov nastopili še Meteorplast Ljutomer, Dobovec in Pula. Zadnja dva zapisana sta celo udeleženca letošnje UEFA lige prvakov, kar še dodatno dokazuje kako močnem turnirju so bili priča.

Arena Bonifika in dvorana OŠ Koper bosta tudi v sezoni 2022/2023 začasni dom vseh petih selekcij FC Bronx. Čeprav se srečujejo s številnimi težavami, ki se kažejo predvsem v velikem osipu udeležbe otrok iz Škofij, kateri se zaradi logističnih težav in zgodnjih pričetkov aktivnosti težko pripeljejo na treninge v Koper, so v klubu enotni, da zdržijo še to sezono ne glede na ceno.

Zato pa toliko bolj upajo, da bo izgradnja šole potekala po terminskem načrtu, saj bi to omogočilo, da se na začetku sezone 2023/2024 vrnejo v svojo dvorano Burja na Škofijah.

Pripravil: Željko Stanič 

Fotogalerija

Deli: