Bronxi pripravljeni na prvenstvo

Bronxi pripravljeni na prvenstvo

Za selekcijami KMN Bronx Škofije je najbolj nenavadna sezona v 33 letni zgodovini kluba. Prekinitev vseh športnih aktivnosti na polovici meseca marca zaradi zloglasnega korona virusa je pomenila, da prvič v zgodovini niso bili razglašeni državni prvaki in ostale uvrstitve klubov. To je sicer pomenilo, da sta dve selekciji, ki sta bili najboljši v državi v sezoni 2018/2019 svoj primat podaljšali še za eno leto vendar je to slaba tolažba, če upoštevamo dejstvo, da sta ob prekinitvi tekmovanja dve selekciji (U15 in U17) zasedali 1 mesto, ena selakcija (U19) drugo mesto, člani pa so bili na dobri poti za uvrstitev med 4 najboljše v državi.

Takoj, ko je bilo to možno so se Bronxi vrnili v športno dvorano Burja in nadaljevali s treningi. Med poletjem namreč potekajo številne aktivnosti katere pa so letos večinoma odpadle. Tako je korona virus odnesel 3. Summer futsal fest, ki bi moral biti na Škofijah, kakor tudi udeležbo na turnirjih v Zagrebu, Novem Vinodolskem in Poreču, kjer so škofijoti tradicionalno osvajali najvišja mesta v močni mednarodni konkurenci.


Zaostritev ukrepov glede zbiranja oseb je onemogočila tudi izvedbo letošnje šagre na Škofijah; zagotovo ene najbolj markantnih in obiskanih tovrstnih prireditev v našem okolju. Organizatorji bodo ta izpad zagotovo nadomestili naslednje leto, ko bomo zvestim obiskovalcem omogočili še bogatejši program kot običajno.

Veliki izpad različnih dogodkov so v klubu nadomestili s še bolj zavzetim delom in kakovostnimi treningi. Tako so že nekaj časa aktivne selekcije U15, U17, U19 in člani. S pričetkom šolskega leta pa bodo z vadbo pričeli tudi najmlajši iz selekcije U13 in krožek na OŠ Škofije.


Zaradi številnih reprezentančnih obveznosti se letošnje prvenstvo v 1 slovenski futsal ligi pričenja že 4 septembra, ko bodo Bronxi v dvorani Burja gostili ekipo Tomaž iz Ljutomera. Prva tekma bo sicer potekala brez prisotnosti gledalcev, zato se marljivi člani kluba trudijo, da svojim zvestim navijačem omogočijo prenos v živo na enem izmed družbenih omrežij. V klubu si želijo le, da bi letošnja sezona bila odigrana do konca ter, da se vsaj na ta način poplača vloženi trud in finančna sredstva.


Pripravil: Željko Stanič 

Deli: