Druga delavnica za prostorski razvoj krajevne skupnosti Škofije v MOK

delavnica OPN-29.3.2023
V teh dneh ste na gospodinjstva prejeli letak s katerim vas Mestna občina Koper in Krajevna skupnost Škofije v sodelovanju s CI Škofije po meri ljudi vabita na drugo delavnico "ZA PROSTORSKI RAZVOJ KRAJEVNE SKUPNOSTI ŠKOFIJE V MESTNI OBČINI KOPER"
- Delavnica bo potekala v OŠ Oskarja Kovačiča Škofije v sredo, 29. marca 2023, ob 18. uri. 
Na drugi delavnici se bo nadaljevalo in nadgradilo delo z oktobrskega dogodka ( https://www.youtube.com/watch?v=xCd5PUzOdDc ), ko ste krajanke in krajani KS Škofije opredelili obstoječe prostorske probleme in potrebe ter oblikovali izhodišča, vizijo za možne rešitve prostorskega razvoja Škofij.  
- Namen in cilj druge delavnice so:
- seznanitev z osnutkom urbanistične zasnove Škofij in možni koncepti razvoja naselja
- vrednotenje variantnih rešitev prostorskega razvoja naselja Škofije
- aktivna udeležba krajanov KS Škofije v postopku prostorskega načrtovanja in sodelovanja z izdelovalci Urbanistične zasnove Škofij in OPN-ja
Poročilo obeh delavnic bo predstavljalo eno izmed strokovnih podlag za pripravo Urbanistične zasnove Škofije in Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper. 
- Delavnica bo trajala predvidoma tri do štiri ure z odmorom.
Prostorsko-planersko delavnico bo ponovno izvedla Katedra za prostorsko planiranje Fakultete za  gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. 
- Za udeležbo na delavnici se je potrebno predhodno prijaviti in sicer do petka 24. marca, na el. naslovu petra.kurnik@koper.si ali po telefonu 05/ 6646 516. Ob prijavi mora posameznik sporočiti ime in priimek, naslov bivanja ter kontakt. 
Vabljeni, da skupaj oblikujemo  prostorski razvoj Krajevne skupnosti Škofije. 
Mestna občina Koper
Aleš Bržan, župan
Krajevna skupnost Škofije
Matjaž Čok, predsednik sveta KS
Deli: