Gradnja novega križišča in priključka ceste proti Plavjam

Priključek Plavje

V prvih dneh februarja se bodo s čiščenjem terena začela dela pri prestavitvi križišča in gradnji priključka za Plavje na Spodnjih Škofijah. S tem bo bistveno izboljšana varnost pri vključevanju vozil iz smeri Plavij na državno cesto med Koprom in Trstom, saj bo novo križišče omogočalo večjo preglednost za voznike in druge udeležence v prometu. 

V 1. fazi del bodo izvajalci zgradili nasip v dolžini 160 metrov, prestavili bodo ekološki otok, izvedli parkirišče v makadamski izvedbi, v delu trase tudi pločnik za pešce ter prestavili napeljave (vodovod, javna razsvetljava, kanalizacija, elektrika). 1. faza se bo izvajala predvidoma do 7 tednov.


2. faza del, v kateri se bo izvedla dokončna ureditev z asfaltiranjem, se bo začela v drugi polovici marca in bo trajala predvidoma do 5 tednov

Vsa dela se bodo zaključila predvidoma do konca aprila, torej pred glavno turistično sezono

Dela, ki jih bo opravljala družba Finali in podizvajalci, bodo opravljena v sklopu gradnje drugega tira železniške proge Divača–Koper z razlogom izboljšanja prometne varnosti med gradbenimi deli pri gradnji predora Škofije (T8) ob Škofijskem potoku.

Zaradi obsežnosti del bo plavska cesta zaprta za promet, obvoz bo čez Beloglav. Gospodinjstva bodo prejela informativni letak. 

Nova prometna ureditev bo krajanom Plavij, Škofij in vsem obiskovalcem boljšo prometno varnost zagotovila tudi v prihodnosti.

Gre za primer dobre prakse sodelovanja med KS Škofije, Mestno občino Koper in ostalimi deležniki. Investicija, ki je nastala na pobudo Krajevne skupnosti Škofije, bo realizirana v tem mandatu. 

Investicijo bo v celoti pokrila družba 2TDK, d.o.o..


Deli: