Istrski grmič je pozdravil poletje na Škofijah ( foto in video)

Pozdrav poletju 2021

Po daljšem premoru zaradi epidemije korona virusa je 1. julija KD Istrski grmič le uspelo izvesti prireditev, ki so jo poimenovali Pozdrav poletju. Potekala je na prostoru bivšega balinišča na Sp. Škofijah.

Prisotne je pozdravil predsednik sveta KS Škofije Matjaž Čok, ki je med drugim izrazil zadovoljstvo, da se v kraj ponovno vračajo kulturni dogodki. 

Ženska pevska skupina  Dekleta s Škofij se je pod vodstvom maestra Maria Petvarja predstavila z venčkom  vedrih pesmi. Poletni čas je bogat s številnimi sadeži.  Valmarinke so tokrat na dolgo in široko razpredale o »štajonu od fig«

Gostje večera so bile članice Društva Pristan, Univerze za tretje življenjsko obdobje Koper, s katerim KD Istrski grmič sodeluje že vrsto let. Zborovodkinja  Eneja Baloh je pripravila lep izbor pesmi, ki so jih pevke občuteno zapele. Članice bralnega krožka, ki ga vodi gospa Darinka Koce so se predstavile z izborom poezije in proze. Nastopile so Marija Lozej, Cvetka Starc in Alberta Ostan. Za vedro razpoloženje sta poskrbela mlada harmonikarja Karlo in Bogdan s Plavij.

Večer je minil v vedrem vzdušju z željo, da bi se to poletje zvrstilo še več podobnih dogodkov.


Fotogalerija

Deli: