Iz Floride v Združenih državah Amerika sta se Sara in Hana vrnili s kolajno in prešernim nasmehom (foto+video)

Sara Podnar in Hana Avdič

Slovenska performance cheer reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v cheerleadingu in performance cheeru v Orlandu na Floridi osvojila srebrno in bronasto odličje. Mladinska in članska performance cheer reprezentanca sta tako Sloveniji prvič v zgodovini priplesali skupinsko medaljo v pom kategoriji.

Selektorica članske pom reprezentance, Sausan Julević, je po nastopu povedala, da so dekleta na odru dokazala, da se trdo delo izplača: »Sodnike so navdušili predvsem odrezani in močni gibi, energija, ki so jo dekleta dala pa je na noge dvignila celotno dvorano.«

Še posebej smo ponosni, ker sta v skupini nastopili naši krajanki Sara Podnar in Hana Avdič, ki sta kljub šolskim in maturitetnim obveznostim, uspeli trdno trenirati tako doma, kot v prestolnici pod reprezentančno organizacijo. Svoje prve korake sta zaplesali v N1 dance team, ki deluje na Škofijah.

Leta 2020 je strokovni svet Republike Slovenije za šport performance cheer sprejel kot kategorizirano panogo. Predsednik Martin Tuš, je ob tem dejal, da je to velika skupna zmaga, za katero so zaslužni trenerji, tekmovalci, starši, športna društva ter vodstvo zveze.

S srebrnim odličjem na letošnjem svetovnem prvenstvu so si tekmovalke v članski kategoriji priplesale status vrhunskih športnic, kar je neverjeten uspeh, o katerem se bo v slovenskem prostoru govorilo še dolgo časa.

Sari in Hani so sorodniki in prijatelji v Vaški hiši na Zgornjih Škofijah priredili topel sprejem. Čestitkam se pridružujemo tudi na Krajevni skupnosti Škofije.

O uspehu je poročal tudi MMC RTVSLO v članku: Energične Slovenke na noge dvignile dvorano in si priplesale srebro

Fotogalerija

Deli: