Jaslice v župnijski cerkvi

Jaslice Škofije

Počasi se poslavljamo od leta, ki v večini pogledov ni bilo lahko. Zato nas še posebej veseli dejstvo, da skupnost živi in ustvarja tudi v razmerah, ko je družbeno življenje zamrlo. Naši skavti so se letos domislili projekta, ki odraža današnji čas in občutke, ki se lahko porodijo v vsakem od nas ter to prikazali z jaslicami, ki od včeraj krasijo župnijsko cerkev na Spodnjih Škofijah. Postavitev je zasnovana tako, da omogoča ogled ob upoštevanju varnostne razdalje.   

Skavti so pregovorno iznajdljivi; tudi v tem posebnem času se niso poslabšali. Z veseljem so sprejeli izziv in času primerno so v cerkvi na Škofijah pripravili izvirne jaslice. Snovalci teh jaslic so svojo mojstrovino tudi razložili. Želim se jim lepo zahvaliti, prav tako hvala vsem, ki ohranjate kulturno in duhovno dediščino. Hkrati vam vsem želim veselja in optimizma v teh praznikih in naj bo novo leto blagoslovljeno.

Župnik Jožef s sodelavci


Letošnje jaslice smo postavili z naslovom "KAJ NAS ZDRUŽUJE"

V času karantene smo spoznali, katere stvari so nam res pomembne in jih res nujno potrebujemo in pogrešamo. Moramo biti ločeni, a vseeno nas povezujejo bistvene stvari v življenju, ki nam pomagajo, da stopamo po poti naprej. Čas, ki ga živimo je tudi priložnost, da se poglobimo vase in se očistimo stvari, ki smo si jih navlekli in jih v resnici ne potrebujemo.

V jaslicah, ki so pred nami lahko podoživimo neko pot od samote, obupa, utesnjenosti pa do iskanja prave poti preko topline doma, delavnosti, skrbi za druge, miru , medsebojne bližine, vira upanja in vse to nas pripelje do jaslic, kjer se za vse nas rodi Odrešenik, ki je izvir LJUBEZNI do vsakega od nas.

V jaslice smo vpletli vse elemente, ki nas spremljajo v tem času. Ko pridemo v cerkev, si razkužimo roke. Oblački nakazujejo razdaljo, ki jo moramo ohranjati. Angelčki, ki prepevajo nad hlevčkom so izdelani iz mask. Zvezda repatica, ki je v našem primeru kar sonce, ker je vir vitamina D. 

Vabimo vas na kratko pot od oblačka do oblačka pa vse do jaslic pred oltarjem. Vsak oblaček je izdelala druga družina oziroma posameznik. Vsi pa smo skavti;

še pove Nataša. 

 

Fotogalerija

Deli: