Na Škofijah je spet dišalo

golažjada 2019

Društvo Dobra volja Škofije je 5. leto zapored združilo ljubitelje kuhanja golaža v kotličku na prostem in doprineslo k prijetnemu druženju na Škofijah. V soboto 14.9.2019 je prireditev naznanila podžupanja MOK Jasna Softič in od 11.00 ure dalje so pred KS Škofijami poskrbeli, da so Škofije ponovno zadišale po domačnosti in dobri kuhinji. Že znanim ekipam se je letos pridružilo kar precej novih, saj so udeležile ekipe tudi iz Maribora, Ceršaka, Sladkega vrha, Ljubljane, Domžal…. Dober glas se sliši v deveto glas. Vsako leto dobro obiskana prireditev s svojo dobro voljo napolni že tradicionalno sredino septembra in naznani, da prihajajo jesenski nekoliko hladnejši dnevi, ko je primerno skuhati tudi dobre golaže za pogret kuhinje in želodčke. Za skuhat dober golaž si je potrebno vzeti čas, da pa čas prijetno mine, se je prijetno družiti s prijatelji in med njimi tudi tekmovati. Skupni interes je druženje ljudi kot nekoč ob velikem loncu pripravljene hrane za prijatelje, spletanje novih vezi in iskanje tako starih kot novih receptov. Skrivnosti mojstrov so v njihovih začimbah, načinu priprave in seveda dobri volji, ki je nujno potrebna za dober in okusen golaž. Da končni trud dobi svojo popolnost, je poskrbela ocenjevalna komisija sestavljena iz strokovnih in ljudskih ocenjevalcev. Zmagovalce je razglasil predsednik KS Škofije Matjaž ČOK. Za najboljši golaž je bil izbran golaž izpod kuhalnice skupine iz Ljubljane pod imenom Zmajčki. V njihovem loncu se je znašel tudi škofijski rožmarin. 

Med vihtenjem kuhalnic, se je odvijal kulturni in zabavni program, srečelov, ugotavljanje teže pršuta, prikazana razstava gob s strani društva gobarjev iz Kopra, itd. Poleg plesnih točk je prireditev obogatil tudi naš krajan Mister Slovenije Simon Balažič, ki se nam je predstavil ob znani napovedovalki Ivici Vergan . Da so kuharski mojstri lažje dočakali ocenitev številnih golažev pa je bilo poskrbljeno z tekmovanjem v družabnih igrah, ki jih je vodila predsednica društva Nasiha Cvajdik. Spodbujanje svojih tekmovalcev je prineslo prijetno vzdušje za vse. Najmlajše je z animacijo zabaval Marijan Uljan iz ansambla Malibu. Da pa je Društvo Dobra volja znano po tem, da poskrbi tudi za najmlajše je dokazalo tudi to soboto. Prvič so se na prireditvi pomerili v kulinariki in sicer so se pomerili v okraševanju za njih že vnaprej pripravljenih vafljih. Trudili so se vsak na svoj način in pripravili prav posebne dekoracije. Da je potekalo vse pod nadzorom strokovnega slaščičarja je bila povabljena lastnica najbližje slaščičarne Renata Dobrinja, ki je ocenila in izbrala najlepšo dekoracijo. Nagrade je prispevala lastnica Anja iz Baluba parka, ki bo odprt v soboto 21.9.2019 v bivših prostorih Inde. Vsem ostalim udeležencem pa so bile izročene tolažilne nagrade. Da so se otroci imeli možnost počutiti tudi posebni, so poskrbele članice društva, ki so izvajale delavnico poslikave obraza. Ostali so lahko uživali v igranju kalčeta ali na napihljivem gradu. V popoldanskem času pa so se plesalke N1Dance Gymco plesne skupine Škofije odlično izkazale ob njihovi predstavitvi na Dnevu odprtih vrat. V treh urah plesa so prikazale čudovito izvedene koreografije in prenašale svoje znanjena zainteresirane obiskovalce. Vabljeni v njihove vrste.. Skratka veselo, razigrano in prijetno-

Program se je nadaljeval na zunanjem prizorišču, kjer je bilo veselo za tekmovalce in obiskovalce. 

Na Škofijah sta se prvič predstavili skupini TRIO Lipa in Trio Turn, ki so navdušile prisotne. Domači proizvajalci pridelkov pa so bili zadovoljni z obiskom na svojih stojnicah.

Prireditev so omogočili MOK, KS Škofije, Luka Koper, Titus D.O.O., Marjetica Koper, Agraria Koper, Ave Koper ter Društvo Dobra volja Škofije.

Predsednica društva 

Nasiha Cvajdik




Fotogalerija

Deli: