Ob pesmi smo se tokrat družili v Kopru ( foto + video)

Naj pesem nas druži 25.11.2022

Zadnji petek v novembru je Kulturno društvo Istrski grmič Škofije organiziralo koncert pod geslom "Naj pesem nas druži" v dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Pobudnice tega vsakoletnega koncerta so pevke ŽeVS Dekleta s Škofij, ki delujejo v okviru  društva. Po dvoletnem močno okrnjenem delovanju  so pod vodstvom maestra Maria Petvarja ponovno pospešeno vadile in se pripravljale na nastop. V vaški dvorani še vedno domuje osnovna šola, zato je društvo s pomočjo ZKD Mo Koper uspelo organizirati letošnji koncert v Kopru, kar je predstavljalo za organizatorja posebno priložnost in izziv.

Na koncertu so  uvodoma nastopila Dekleta s Škofij, ki delujejo od leta 2005.Za dvig njihovih pevskih veščin že šesto leto skrbi maestro Mario Petvar. Tokrat so pod njegovim vodstvom ubrano zapele nekaj ljudskih pesmi. Z lepo zvenečim štiriglasnim petjem pa so poslušalce očarali pevci Vokalne skupine Kresnik. Pevci so doma s Krasa in bližnje okolice. S svojimi pesmimi prenašajo na poslušalce lepoto besede, ki so jo domači in tuji skladatelji prelili v nepozabne melodije. Navdušili pa so tudi s pestrim in raznolikim programom od domačih do tujih skladb. Od samega začetka delovanja pojejo pod umetniškim vodstvom Mirana Žitka. Med gosti je bila tudi Ženska kompanija Fritule, ki je prva ženska klapa v Sloveniji. Sestavlja jo skupina osmih pevk, ki so pretežno povezane s KS Škofije. Letos praznujejo 10. obletnico delovanja. Živahne Fritule, katerih  umetniški vodja je maestro Mario Petvar, so ogrele publiko z dalmatinskimi narodnimi in popularnimi pesmimi. Koncert so sklenili vsi trije pevski sestavi  s skupno pesmijo. 

Program je povezovala predsednica KD Vlasta Jerman. Ob koncu se je zahvalila vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi dogodka in izrazila upanje, da bo naslednji koncert ponovno v dvorani Hermana Pečariča na Škofijah.


Fotogalerija

Deli: