Obe športni dvorani na Škofijah znova obratujeta

Obe športni dvorani na Škofijah znova obratujeta

Novi korona virus SARS-Cov-2019 je 13 marca 2020 praktično zaustavil življenje v celi državi. Posledično je za nekaj časa zamrlo tudi celotno športno življenje. Tako smo po sklepu župana MOK tega dne zaprli obe športni dvorani na Škofijah. S tem je nekaj sto aktivnih občank in občanov ostalo brez možnosti rekreacije in tekmovalnega športa.

V času zaprtja smo pozorno sledili navodilom vlade RS in NIJZ in dvorani pripravljali na čas, ko bo njuno obratovanje spet mogoče. Tako v dvorani Burja kot v večnamenski dvorani smo opravili dodatna dela namenjena kar najvišji možni varnosti pred širjenjem nevarnega virusa. Montirani so bili dodatni milniki in podajalniki papirja za roke, postavljene točke za razkuževanje in vsa potrebna obvestila.

Tako smo pripravljeni dočakali 25 maj 2020, ko so se naši uporabniki lahko znova vrnili v priljubljena športna objekta. Tako so večnamensko dvorano znova zasedli namiznotenisači, plesalci in kajakaši, dvorano Burja pa prdvsem Bronxi, rokometaši in nekaj rekreativnih skupin.

Med 15 julijem in 15 avgustom smo ŠD Burja ponovno zaprli saj so v njej potekala nujna letna vzdrževalna dela. Dela v večnamenski dvorani pa so potekala brez, da bi jo zaprli tako, da je vadba namiznega tenisa nemoteno potekala skozi celo poletje. Spekter del v dvorani Burja je kot običajno izjemno pester, saj dvorano skozi leto obišče več kot 70 000 športnikov in obiskovalcev in temu primerna je tudi obraba materialov. Opravljena so bila številna mizarska in kleparska dela, zamenjava obrabljenih delov, pleskanje in barvanje in na koncu temeljito čiščenje. Največji izzivi so vsako leto zagotovo zamenjava reflektorskih žarnic s posebnim dvigalom, zamenjava razbitih kopelit stekel ter obnova parketa, kjer se osebje dvorane spopade s trdovratno rokometno smolo.

Dela v obeh dvoranah so zaključena in naši uporabniki se že nekaj časa veselijo vadbe v osveženih objektih. Vadba poteka po prilagojenem programu upoštevajoč vse zahteve NIJZ-ja glede preprečevanja širjenja korona virusa. Športna dvorana Burja je zasedena do zadnjega termina, v večnamenski dvorani Škofije pa imamo na voljo še nekaj terminov tako, da v kolikor ima kdo željo po izvajanju dvorani primernih aktivnosti, lahko dobi dodatne informacije na dvorana.skofije@siol.net .

Pripravil: Željko Stanič

Fotogalerija

Deli: