Obvestilo o popolni zapori skozi Škofije med 28.3.2023 in 30.6.2023

obvoz 28.3.-30.6.23
- ZAPORA CESTE ZARADI DEL NA KROŽIŠČ
Krajanke in krajne obveščamo, da bo predvidoma med 28. marcem in 30. junijem zapora državne ceste med odcepom za Tinjan (delovišče krožišča) in odcepom za Elerje – t.i. škofijska obvoznica ( v smeri proti Kopru).
Po državni cesti bo mogoče dostopat iz smeri centra Škofij oz. Trsta do križišča levo za Tinjan. Tu bo postavljena izmenična semaforizirana zapora prometa.
- IZ SMERI TINJANA, KOLOMBARJA, SLATIN , ZG. ŠKOFIJ IN FORTECE
Dostopate na cesto Sp.Škofije – Tinjan kjer na križišču z državno cesto, pri delovišču krožišča, zavijete desno v smeri proti centru Škofij oz. Trstu. Za pot v Koper uporabite škofijsko obvoznico ali hitro cesto, uporabniki  brez vinjete do izvoza Dekani ( odsek začasno izvzet iz vinjetnega sistema).
- IZ SMERI SP.ŠKOFIJ, ELERJEV, PLAVIJ, URBANCEV
Za dostop do šolskega objekta in vrtca uporabljate državno cesto do odcepa levo za Tinjan. Za pot v Koper uporabljate škofijsko obvoznico ali hitro cesto, uporabniki brez vinjete do izvoza Dekani.
- IZ SMERI VALMARIN IN MORETINI
Za dostop do šolskega objekta in vrtca uporabljate škofijsko obvoznico ali hitro cesto do izvoza Plavje. Za pot v Koper veljajo prej omenjene variante.
- OPOZORILO ZA HITRO CESTO
Hkrati z gradnjo krožišča potekajo dela tudi na hitri cesti na odcepu med mejnim prehodom Škofije in izvozom Bertoki, zato promet poteka po enem kraku hitre ceste v obe smeri. DARS že postavlja vso potrebno signalizacijo. Do predvidoma 30.6. je odsek med mejnim prehodom Škofije in izvozom Dekani izvzet iz sistema e-vinjet. Enako velja iz smeri Kopra proti Trstu kjer se iz državne ceste na HC priklopite na izvozu za Trst ( pred Valmarinom). 
PROŠNJA
Krajanke in krajane naprošamo, da se izogibajo krajšnicam čez vaška središča. Gre za ozke ceste kjer je dvosmerni promet otežen. Praviloma je na teh območjih tudi več pešcev (otrok) in kolesarjev. 
Slika 1: Območje delne in popolne zapore
Slika 2: Območje obvoza po t.i. škofijski obvoznici
Slika 3: Območje obvoza po hitri cesti

Fotogalerija

Deli: