Odpoved koncerta za 8. marec

odpoved 8. marec 2020

Spoštovani,

Skladno z zadnjimi posodobitvami priporočil (6.3.2020) Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ob prvih pojavih koronavirusa v Sloveniji, smo se po lastni presoji odločili, da prekličemo izvedbo praznovanja 8. marca v dvorani Hermana Pečariča na Škofijah. S  Triom Burin pa se zagotovo snidemo, ko bo nevarnost širjenja virusnih obolenj mimo. 

Kaj NIJZ priporoča glede množičnih dogodkov:

"Javni dogodki v osnovi predstavljajo tveganje za prenos okužb. Zato odsvetujemo obisk množičnih dogodkov naslednjim skupinam oseb:

  • vsem, ki kažejo znake obolenja,
  • starejšim osebam in
  • kroničnim bolnikom, saj so zaradi svojega stanja bolj dovzetni za nalezljive bolezni.

Organizatorje še posebej pozivamo, da morajo na dogodkih zagotoviti ustrezne higienske razmere (zagotovljena oskrba s pitno vodo, sanitarije za obiskovalce, prezračevanje zaprtih prostorov, odstranjevanje odpadkov).

Splošno odpovedovanje dogodkov v trenutni epidemiološki situaciji ni potrebno, o konkretnih primerih pa se organizatorji dogodkov odločajo po lastni presoji. 

Obiskovalci se sami odločajo, ali se bodo množičnih dogodkov udeležili, svetujemo pa, da se osebe, ki kažejo znake obolenja, starejše osebe in kronični bolniki množičnih dogodkov izogibajo."

https://www.nijz.si/sl/priporocila-glede-mnozicnih-dogodkov

Razlogi za odpoved koncerta:

  • Starejši krajani so rizična skupina - 8. marec je praznik, ki ga še posebej radi obiskujejo starejši. Ker bi radi zagotovili zabaven in brezskrben večer vsem, bomo koncert prestavili v čas, ko bo nevarnost širjenja nalezljivih bolezni mimo. 
  • Majhen prostor, veliko ljudi - Dvorana Hermana Pečariča je včasih tudi pretesna, stoli so blizu en drugemu. Dvorano tudi ne moremo prezračevati, saj bi to pomenilo uhajanje toplote. 
  • Obmejna Krajevna skupnost - Zavedamo se, da kot obmejna KS živimo z dnevnimi migracijami med Slovenijo in Italijo. Ker je Italija žarišče koronavirusa v Evropi, obstaja realna nevarnost širjenja okužbe tudi k nam. 

Ministrstvo za zunanje zadeve odsvetuje ne-nujna potovanja

Sprva je Ministrstvo za zunanje zadeve objavilo obsvetilo s katerim so odsvetovali potovanja v severni del Italije. Kasneje so obvestilo posplošili in sedaj svetujejo ponoven premislek glede vsakršnih ne-nujnih potovanj v tujino.



Kako zmanjšati tveganje za okužbe? Kako ravnati, če sumite, da ste oboleli? Kako je z varnostjo na potovanjih? Informacije dobite na spletni povezavi: https://www.gov.si/teme/koronavirus/ in na https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov .


Deli: