Participativni proračun MOK

glasovanje PP 2020

Glasovanje o predlogih se začne v ponedeljek, 14. septembra

Komisija je na glasovanje uvrstila 181 projektnih predlogov, o katerih se bodo občanke in občani odločali od 14. do 21. septembra 2020, do polnoči. Glasujejo lahko vsi občani, ki bodo na dan glasovanja dopolnili vsaj 15 let starosti. Za glasovanje v spletni aplikaciji predlagam-odlocam.koper.si bo treba vnesti številko EMŠO in druge predpisane podatke, bo pa v tem časovnem obdobju mogoče glasovati tudi osebno v vložišču MOK ali na sedežih krajevnih skupnosti. Pri glasovanju v vložišču ali na sedežih krajevnih skupnosti bo na lokaciji zagotovljen računalnik z dostopom do glasovalnega dela aplikacije, na voljo bo tudi tehnična pomoč.

Kako glasovati?

Občani in občanke bodo lahko glasovali le za projekte znotraj izbranega območja, pri izbiri pa se bodo morali omejiti na košarico projektnih predlogov, katerih skupna vrednost ne bo presegala zneska 160.000 evrov, ki je zagotovljen za posamično definirano območje participativnega proračuna.

Spletna aplikacija bo 21. septembra ob polnoči onemogočila glasovanje, s čimer se bo faza glasovanja zaključila. Po koncu glasovanja bo spletna aplikacija zbrala vse glasove in izdelala seznam projektov s številom glasov, ki jih je posamezen projekt prejel.

Predvidene lokacije za glasovanje za KS Škofije - območje 3:


LokacijaNaslov Uradne ure
Vložišče MOKVerdijeva ulica 10Koperponedeljek, torek, četrtek od 8. do 16. ure


sreda od 8. do 17. ure

petek od 8. do 13. ure

ŠkofijeSp. Škofije 54Škofijeponedeljek od 8. do 12. ure


sreda od 14. do 17. ure

Na podlagi prejetih glasov bo komisija oblikovala prednostni seznam projektnih predlogov, ki ga bo javno objavila 25. septembra. Izbrani projekti bodo nato do višine razpoložljivih sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leti 2021 in 2022.

(vir: https://ekopercapodistria.si/novice)  

Deli: