Predstavljamo predloge za participativni proračun, ki ste jih podali krajani.

participativni 2022

V ponedeljek, 12. septembra, se je začelo glasovanje o projektih, ki naj jih Mestna občina Koper uresniči v okviru participativnega proračuna za leti 2023 in 2024. Komisija je letos v obravnavo prejela 244 projektnih predlogov, od katerih jih je na glasovanje uvrstila 150. Svoj glas lahko občanke in občani oddajo vse do ponedeljka, 19. septembra, do polnoči.

O 22 inovativnih predlogih bodo odločali krajani Dekanov, Hrvatinov in Škofij (območje 3). Med njimi so pobude za postavitev hitrostnih ovir, zasaditev oleandrov in ureditev površin za aktivno preživljanje prostega časa.  

Glasovanje bo potekalo na povezavi predlagam-odlocam.koper.si osebno na vložišču MOK ali na sedežu krajevnih skupnosti. Spletna aplikacija bo v ponedeljek, 19. septembra, ob polnoči onemogočila glasovanje, na podlagi zbranih glasov pa izdelala seznam projektov s številom glasov, ki jih je posamezen projekt prejel. Komisija bo nato oblikovala prednostni seznam projektnih predlogov, ki bodo javno objavljeni. Izbrani projekti bodo do višine razpoložljivih sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leti 2023 in 2024.


PREDLOGI, KI STE JIH PODALI KRAJANI

Deli: