S Tomosi po Istri (video)

TOMOS Škofije 9. otvoritev sezone

Na prvo majsko soboto smo obiskali 9. otvoritev sezone, ki je potekala v organizaciji Društva starodobnih vozil Tomos Škofije. Prireditev bi morala potekati že aprila, a je bila zaradi slabih vremenskih obetov prestavljena na maj. Čeprav jim tudi tokrat vreme ni bilo najbolj naklonjeno, so uspeli izpeljati večino zastavljenega programa. 

Motoristi so se v jutranjih urah tradicionalno zbrali na parkirišču pri nekdanjem balinišču kjer ima društvo svoje prostore. S Škofij jih je pot vodila prek Pobegov (krajši postanek), Dekanov, Rižane vse do Hrastovelj, kjer je bila pogostitev v gostilni Švab. Okrepčani so pot nadaljevali prek Kubeda proti Svetemu Antonu in nato v Potok kjer so se ustavili pri članu društva na odličnem bakalaju in oljkah. Sledila je vožnja mimo Vanganela in Bošamarina do Kopra kjer so se prek Semedele povzpeli na Markovec in se nato spustili proti Izoli do vinske kleti Markovič. Motoriste so tam pričakali s krožnikom okusnega pasulja. 

Prvim skupinam je vreme še dovoljevalo obisk Izole in Strunjana, medtem ko so za zadnje pot skrajšali. Ob rahlem dežju smo se nato spustili v Koper, se zapeljali do Sv. Katarine. Člani društva so tam goste postregli s slanimi ribami. Sledila je pot nazaj na Škofije kjer je sledilo druženje ob dobri hrani in pijači ter podelitev nagrad. Za animacijo je poskrbel DJ Lovro. 

Vabljeni k ogledu videna na naši YouTube strani.

Več fotografij dobite na naši Facebook strani.

Fotogalerija

Deli: