Šolsko igrišče je popokalo

RAZPOKE NA OBNOVLJENEM IGRIŠČU

V zadnjem času nas je nekaj krajanov opozorilo na stanje šolskega igrišča, ki je na določenih mestih razrezano.  Po tistem, ko je po desetih letih prošenj, prejšnja občinska oblast lani le stopila k sanaciji nevarnega betonskega igrišča, so se na posameznih delih, predvsem pa na sklopih, po slabih dveh letih pojavile razpoke. Kakor so nam sporočili s šole, bo izvajalec to saniral, investicijo pa vodi Mestna občina Koper.  


Slika 1: Izpis iz Letnega delovnega načrta OŠ Oskarja Kovačiča Škofije 2007/2008, ki priča o nevarnih razmerah na starem, betonskem igrišču. 



 

Slika 2 in 3: Sanacija razpok

Na osnovni šoli pa so tudi zaskrbljeni nad vandalizmom, ki se dogaja. Nekdo je namerno poškodoval fitness opremo, stroške popravil nosi šola sama. 

Med našim obiskom igrišča smo opazili potrgane mrežice košev in uničene fuge. Prav tako so na igrišču vidne sledi zaviranja s kolesi, čeprav uporaba koles na igrišču ni dovoljena

Vse krajanke in krajane naprošamo, da igrišče uporabljajo odgovorno in s skupno lastnino ravnajo spoštljivo. Le tako bomo od težko izborjene investicije nekaj imeli, uporaba pa bo varna.  


Slika 4: Potrgane mrežice košev

Deli: