Špargljada na Škofijah presenetila vse (video).

Špargljada 2022

Društvo Dobra volja Škofije je v soboto, 9.4.2022, kljub napovedanemu slabemu vremenu, a s pogumom in optimizmom, v sodelovanju z KS Škofije in podporo MOK, izpeljalo prireditev »Špargljada Škofije«. In lepo vreme je navsezadnje bilo na njihovi strani. 

Že pred 10. uro so se Škofije začele polniti z avtomobili, avtobusi in obiskovalci. Za glasbeno obarvano otvoritev prireditve sta poskrbela domačina, harmonikarja Marino Bubola in Jani Tedeško, ki sta z nastopom množico že usmerila v dobro voljo. Voditeljica kulturnega programa, Ivica Vergan, je napovedala kulturni program ter pozdravila in k pohodu pospremila pohodnike Špargljade, ki so se opravili na rekreacijsko pot na relaciji Škofije-Tinjan-Škofije, na kateri so si ogledali traso II, Osp, Kraški rob in čudovito okolico iz Tinjana. Kmalu za njimi so se na »lov na zaklad po Škofijah«, s pomočjo skavtov iz Škofij, odpravili tudi najmlajši obiskovalci. Zmagovalci lova na zaklad so prejeli čudovite igrače podjetja Singa, za trud vseh udeležencev pa je poskrbela še Slaščičarna Renata, ki je otroke obdarila z njihovo veliko torto, kot to v sodelovanju z Društvom Dobra volja Škofije počne že od leta 2015. Mladi obiskovalci so bili deležni tudi čudovitih poslikav obraza in sodelovali so lahko pri ustvarjalni delavnici izdelave papirnatih rož. 

Na stojnicah se je s svojimi izdelki predstavilo 10 lokalnih razstavljavcev in proizvajalcev domačih dobrot, ki so dodatno obogatili prireditev. Društvo Dobra volja Škofije je poskrbelo, da nihče ni odšel lačen, da je ves čas dišalo po odlični hrani s šparglji: od fritaje, kanelonov, nakelde, pašte, polente z šparglji in slanimi ribami, do domačih fritul in palačink. 

V bogatem kulturnem programu so se predstavili: otroški pevski zbor OŠ Škofije, Kraški harmonikaši, Plesna šola Petre Bremec, Humoristična skupina društva Dobre volje, društvo Međimurja iz Ljubljane s pevci, glasbeniki in folklornimi plesalci, Oktet Aljaž in Trio TECI TECI, kateremu se je pridružila tudi najmlajša Lara Lacman s harmoniko in navdušila obiskovalce. Društvo Dobra volja Škofije se je na prireditvi pobratila z istoimenskim društvom iz Vojnika, ki je obiskalo prireditev. Člani so zanje pripravili še ogled škofijske cerkve pod vodstvom tamkajšnjega župnika, po sami prireditvi pa so jim organizirali ogled Kopra, v sodelovanju s turistično poslovalnico Istranka. Hvaležni, veseli in nasmejani so zaključili izlet in obljubili še veliko sodelovanja in prijetnega druženja! Špargljada Škofije je tako po letih prekinitve, zaradi epidemioloških razmer, letos prav prijetno presenetila obiskovalce in organizatorje same. Le kako ne, saj je bilo ves čas čutiti dobro voljo, prizadevnost in povezanost članov društva z lokalnim okoljem ter skrbnostjo za vse obiskovalce in vse generacije. Prireditev je mnogim prinesla zadovoljstvo, obiskovalci so bili hvaležni dogajanja in sproščenega druženja, organizatorji pa so prejeli veliko čestitk za dobro opravljeno delo ter izražene želje, da takih prireditev organizirajo še več.. in nedvomno jih bodo!

Predsednica društva

Nasiha Cvajdik

Fotogalerija

Deli: