Športna dvorana Burja ponovno predana svojemu namenu

OTVORITEV ŠPORTNE DVORANE BURJA 29.9.2023
Včeraj je bilo na Škofijah spet živahno, otvorili smo namreč prenovljeno športno dvorano Burja in jo ponovno predali v uporabo športnikom. 
Ko so se krajanke in krajani ter ostali gostje posedli, so najprej zaplesala dekleta iz plesne skupine Mad V studio .
Zbrane je nato nagovoril povezovalec prireditve Iztok Gustinčič. Kmalu se mu je na odru pridružil še Tomaž Klepač v vlogi Bruna. 
Po komičnem vložku sta sledila nagovora predsednika Sveta KS Škofije Matjaža Čoka in župana Mestne občine Koper Aleša Bržana
Matjaž Čok je izrazil zadovoljstvo, da je dvorana po dolgem času spet polna obiskovalcev. Spomnil je, da smo pred nekaj meseci imeli otvoritev tehnološko dovršene novogradnje osnovne šole in če se je ta ideja še pred leti zdela neuresničljiva, imamo sedaj skupaj s prenovljeno športno dvorano kar dva objekta za šolsko, športno in medgeneracijsko druženje. Dotaknil sej je tudi zgodovine in pohvalil občinsko in krajevno vodstvo, ki je na koncu 70-ih in v 80-ih letih vizionarsko in smelo idejo o športni dvorani na Škofijah znalo umestiti v prostor. Dvorana je bila dokončana leta 91. Športnice in športniki pa so z vrhunskimi dosežki upravičili, da si tako dvorano in najboljše pogoje za treninge in tekme tudi zaslužijo. "Drage športnice in športniki , uporabnice in uporabniki, naj vam dvorana služi v duhu medsebojnega spoštovanja, tovarištva in solidarnosti. Na vas je, da te vrednote uveljavite in prenašate naprej, seveda skupaj z nami", je svoj nagovor zaključil predsednik Sveta KS Škofije. 

OTVORITEV ŠPORTNE DVORANE BURJA 29.9.2023

Koprski župan Aleš Bržan je na začetku pozdravil zbrane Škofjotke in Škofjote. Spomnil je, da je ta objekt v zadnjih dveh letih bil vse kaj prej, kot športna dvorana. Tu so bili nadomestni prostori za izvajanje pouka v času gradnje nove šole in skladišče.  Izrazil je zadovoljstvo, da objekt sedaj končno lahko predamo temu, čemur je namenjen.  Zahvalil se je občinskim svetnikom, ki so podprli investicijo in sodelavcem, ki so bdeli nad projektom. Hvaležnost za potrpežljivost je izrazil tudi krajevni skupnosti, šolskim delavcem, upokojencem, športnikom in seveda krajankam in krajanom Škofij, ki smo v času izgradnje obeh objektov in ostale infrastrukture znali potrpeti marsikaj. Zaključil je z mislijo: "Vse to, kar se je na Škofijah zgodilo v zadnjih letih, je to, kar si Škofjotke in Škofjoti zaslužite in še bomo nadaljevali..."

OTVORITEV ŠPORTNE DVORANE BURJA 29.9.2023

Sledil je izjemen program naših šolark in šolarjev, ki so ga pripravili pod mentorstvom učiteljic in učiteljev. Prikazali so športne in plesne veščine in poželi bučen aplavz. Na koncu se je dvorana združila v velik "mehiški val". 

Videoposnetek dogodka je na voljo na YouTube strani FC Bronx.

Večer se je zaključil z napeto tekmo med domačim moštvom FC Bronx in gostujočo ekipo KMN Meteorplast Ljutomer. Po začetnem vodstvu domačih, so v drugem polčasu gostje pritisnili in izenačili rezultat na končnih 5:5.

OTVORITEV ŠPORTNE DVORANE BURJA 29.9.2023

Fotogalerija

Deli: