Večer na vasi (foto + video)

večer na vasi

Zadnji petek v avgustu je Kulturno društvo Istrski grmič Škofije organiziralo prireditev Večer na vasi. V goste je povabilo harmonikarski orkester, ki deluje v okviru Kulturnega društva harmonikarjev Izola.  V njem  nastopa več kot petnajst harmonikarjev. Člani skupine so tako samouki, začetniki, kot tudi učeni harmonikarji. V nekajletnem delovanju je skupina sestavila že bogat repertoar. Nastopa na raznih prireditvah, srečanjih pa tudi  marsikateremu slavljencu so že zaigrali. Orkester vodi Andrej Gropajc, ki je sicer tudi predsednik društva harmonikarjev. Orkester je že večkrat nastopal na naših prireditvah, saj v njem igra nekaj naših krajanov in tudi dirigent Andrej je naše gore list.

Obiskovalci lepega avgustovskega večera so uživali v koncertu, ki nam ga je pripravil orkester. Igrali so znane ljudske, narodno zabavne in zimzelene skladbe, med njimi niso manjkali niti dalmatinski napevi. Predstavilo se je tudi pet mladih solistov. Med temi sta bila domačina Enej Perič in Lian Cunja ter  Alex Hrvatin, Petar in Karlo Samsa iz Buzeta. 

Večer so popestrili člani KD Istrski grmič s humornim vložkom o muhastem vremenu. Naši najmlajši Andrej Šavron, Zarja in David Japelj pa so prisotne nasmejali z deklamiranjem šaljivih  pesmic. Večer je minil v prijetnem vzdušju, še posebej,ko je orkester na koncu zaigral zakoncema Flego iz Zg. Škofij, ki sta prav na ta dan slavila 50. obletnico poroke.

Pripravila: Vlasta Jerman


Fotogalerija

Deli: