Vzdrževalna dela na pročelju in v prostorih zadružnega doma

Dela zadružni dom

Na več lokacijah zadružnega doma trenutno potekajo obnovitvena dela.  

Po tistem, ko smo uredili kletne prostore do katerih sedaj vodi rampa, je prišel čas, da obnovimo prostore, ki jih bomo oddajali v najem. 


KS Škofije je naročila ponovno izdelavo popisa del (manjši obseg del-zaradi optimizacije stroškov) potrebnih za obnovo poslovnega prostora v pritličju zadnjega dela ZD Škofije. Najcenejšo ponudbo (od treh prejetih) je poslalo podjetje Matrih d.o.o., ki bo prostor obnovilo za 21.736,26 EUR (cena brez DDV). Investicija se izvaja v sodelovanju z Mestno občino Koper. 


Poteka tudi prenova poslovnega prostora na I. nadstropju (24m2). Investitor Marinelab Engineering d.o.o. je pridobil najugodnejšo ponudbo. Prostor bo obnovil, najemnina se bo kompenzirala. Pripravilo se bo amortizacijski načrt. Navedeno podjetje že uporablja poslovni prostor v sprednjem delu. Zaradi širitve poslovanja potrebujejo nove prostore. Ponudili smo jim še neizkoriščene prostore v 3. gradbeni fazi v 1. nadstropju ZD. Naredili so predračun in za obnovo prostora bodo porabili cca 7.500 eur.

Pri oddaji vseh prenovljenih prostorov v kleti, pritličju in I. nadstropju računamo na dodatnih 2.400 EUR letno iz naslova najemnin. 


Obnove bo deležno tudi pročelje stavbe, točneje venec (sims) na katerem se že nekaj časa pojavlja razpoka na več mestih in ponekod odpada tudi omet. Ob tem bomo na fasadi umaknili še nekaj neuporabnih kablov, odstranili nekaj nosilcev itd. Dela želimo zaključiti še pred začetkom polnega obratovanja lokalov.  Vzdrževalna dela bodo stala 980 EUR. Cene so prekontrolirane s strani gradbenikov iz komisije za investicije.  



Fotogalerija

Deli: