Z rahljanjem ukrepov je zaživelo družbeno dogajanje. Društvo dobra volja Škofije je organiziralo pustovanje in praznovanje 8. marca.

8. marec 2022

Čeprav športna društva delujejo in se udeležujejo tekmovanj, je bilo na področju kulture in zabave nekoliko drugače. Z rahljanjem ukrepov so naši kraji končno nekoliko oživeli.  

PUSTOVANJE

V društvu Dobra volja Škofije so se odločili prevzeti pobudo in tako so 27. februarja organizirali pustovanje za najmlajše. Poleg domačih so se ga udeležili tudi otroci iz ostalih krajev Slovenske Istre. Povorka maškar je najprej krenila proti spomeniku NOB in nato proti zaselku Reber kjer so se ustavili na trgu pri špini.
Ob povratku v Zadružni dom Škofije so jih pričakale slastne miške in zabavna predstava čarodeja Tonija. Zaradi velikega obiska, je bilo potrebno predstavo ponoviti.

8. MAREC

Letošnje praznovanje dneva žena je potekalo nekoliko drugače, tudi zaradi prostorskih omejitev s katerimi se trenutno srečujemo. Kljub vsemu so v društvu Dobra volja Škofije poskrbeli za prijetno vzdušje.

Večer se je začel s skečem o možu in ženi ter nadaljeval s kulinarično delavnico, ki jo je vodila Ivica Vergan. Humoristična sekcija društva je med pripravo jedi večkrat poskrbela za salve smeha. Ob zaključku večera je nastopila Vokalna skupina Karina. Zbranim ženam je voščil predsednik Sveta KS Škofije, Matjaž Čok, KS Škofije pa je poskrbela za obdarovanje s cvetjem.Med druženjem ob hrani in pijači je pogovor večkrat nanesel na temo, kako se je življenje med epidemijo spremenilo in kako pogrešamo prireditve ob katerih se srečujemo in zabavamo.  

DEKLETA S ŠKOFIJ PONOVNO VADIJO

Medtem, ko je v dvorani Hermana Pečariča potekala prireditev ob 8. marcu, so se v Vaški hiši na Zg. Škofijah po daljšem premoru zbrala Dekleta s Škofij. Obiskali smo jih na pevskih vajah, obdarili s cvetjem in jim zaželeli, da se čim prej snidemo na kateri od prireditev, ki bogatijo naše kraje. S cvetjem smo obdarili tudi ženski kolektiv Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije.

KATERE PRIREDITVE SE NAPOVEDUJEJO TO POMLAD?

Društvo Dobra volja Škofije:

  • 9. aprila bo Špragljada s pohodom na Tinjan in lovom na zaklad. Prijave za lov ba zaklad že zbirajo. 
  • 15. maja jih najdete na občinski prireditvi Koper na dlani
  • 21. maja bodo športne igre

Vabijo vas v pohodniško skupino, ki ob torkih in sobotah organizira zanimive izlete, prav tako pa društvo sprejema prijave za nove člane v ljubiteljsko pevsko skupino s harmoniko in skupino country plesov v parih.      

Društvo Istrski grmič Škofije:

  • Marca bodo organizirali pesniški večer in ob Plečnikovem letu pričeli z raziskovanjem stavbne dediščine v naši krajevni skupnosti
  • V aprilu se obeta potopisno predavanje
  • 15. maja pa nameravajo sodelovati na občinski prireditvi Koper na dlani


Fotogalerija

Deli: