Zmanjšajmo gnečo v okolici šole

OŠ Oskarja Kovačiča Škofije

Prvi šolski teden je za nami. Na zadnji seji sveta, se je na povabilo predsednika KS, oglasila tudi ga. Vlasta Urška Baraga. Beseda je tekla predvsem o jutranji prometni gneči pred šolo ter o manjših primerih vandalizma s katerimi se srečujejo. 

In kaj lahko storimo sami, da zmanjšamo prometno gnečo in bolje poskrbimo za varno pot v šolo?

1. PEŠBUS

Kaj je boljšega kot sveži jutranji zrak in rekreacija? S Pešbusom se učenci v šolo odpravijo peš v organiziranih skupinah po domišljeno začrtanih poteh in po stalnem urniku. Otroci uživajo v sprehodu s svojimi sošolci in v spremstvu odrasle osebe, staršem pa ni potrebno vsakodnevno skrbeti za jutranji prevoz.

Več informacij o projektu in kako otroke vpisati najdete na tej povezavi: PEŠBUS

2. UPORABLJAJTE PARKIRIŠČE PRI POKOPALIŠČU

Zaradi ozke ceste, ki pelje med šolo in vrtcem, je manevriranje z avtomobili zelo omejeno. Poleg tega je na voljo tudi omejeno število parkirišč, zato vam svetujemo, da uporabljate parkirišče pri pokopališču kjer lahko otroka pustite ali ga pospremite do šolskega vhoda.  Od parkirišča do šole vodi pločnik. Cesto je potrebno prečkati pri dvorani Burja. 


3. NOV VHOD V ŠOLSKO DVORIŠČE

Na predlog KS bodo na šoli preverili možnost vzpostavitve novega vhoda s smeri Fortezza.  Tako bi se izognili hoji po ozkem in prometno obremenjenem delu ceste. 


Predvsem pa velja pravilo, da smo v prometu pozorni in strpni. 



Deli: