5. Špargljada Škofije

5.špargljada

Prva spomladanska prireditev je ponovno napolnila Škofije s polno mere energije.

5. Špargljada Škofije pred Zadružnim domom, v organizaciji Društva Dobra volja, in mednarodno tekmovanje v dvigovanju uteži (kettlebell) v dvorani Hermana Pečariča, ki ga je organiziralo Športno društvo kettlebell liftin N1 Obala, sta v soboto ob sončnem vremenu in bogatem obisku dodala Škofijam lep praznični pridih.

Že od 10.00 ure dalje so se po prireditvenem prostoru širile prijetne vonjavekuharskih mojstrovin članov društva Dobra volja. Za letošnjo fritajo, pašto, njoke, mafine in palačinke so porabili več kot 600 jajc. Prve palačinke iz špargljev polnjene s skutnim nadevom in šunko ter slani mafini sta bili dobro sprejeti novosti na jedilniku.

Kljub letošnji izredno slabi beri špargljev so aktivni člani uspeli zadostit potrebam prireditve. Obiskovalci so lahko okušali tudi specialitete z žara, pikico na i pa je zagotovo dodal tudi ombolo v refoškovi omaki s šparglji in polento. Za sladkosnede so poskrbele pridne članice društva, ki so sproti pekle fritule in palačinke.

Na stojnicah z domačimi pridelki so se letos predstavili Kmetija Jagodnik-Lačmanovi, Kmetija Agapito, Čebelarstvo Vižintin ter Čebelarstvo Atlešek.

Za dodaten športni duh so poskrbeli člani Turističnih društev Dekani in Hrvatini skupaj z Ankaranom, ki so organizirali pohod po zaledju vse do Socerba in nazaj do izhodišča pred škofijskim zadružnim domom.

Rdeči križ Koper je na stojnicah izvajal meritve sladkorja, holesterola, trigliceridov, Društvo osteoporoza pa je v avli izvajala meritve kostne mase.

Vse skupaj je pospremil bogat kulturni program na katerem so nastopili N1 Dance team iz Škofij, Klub Twirling iz Kopra, Društvo HOOPS Koper, Mažoretke Koper, orkester harmonikarjev Nika Polesa iz Kozine ter pevka Ella Roš iz Ljubljane. Čudovito predstavo za otroke ,,Rdeča vila z rdečo kapljico" je pripravila Irena Dolinšek iz Pirana. Program je povezovala Ivica Vergan.

Veseli smo, da sta letošnjo prireditev obiskala tudi podžupanja in podžupan MOK ga. Jasna Softić ter g. Patrik Peroša.

Foto: Alan Radin

Več fotografij si lahko ogledate ne povezavi: https://www.facebook.com/pg/ksskofije/posts/?ref=page_internal

Deli: