Bronx Škofije zmagovalec Zagreb futsal CUP-a

bronx-zagreb

Kadetska in mladinska ekipa FC Bronx Škofije sta se pretekli konec tedna odpravila na veliki mednarodni turnir v Zagreb. V pestri zasedbi klubov iz Hrvaške, Madžarske in Bosne in Hercegovine so kot edini zelo uspešno branili čast slovenskega futsala in športa nasploh.

V soboto je bil na sporedu turnir v kategoriji U19. Bronxi so nastopili v kombinirani postavi v kateri so prevladovali igralci mlajše selekcije U17. Zaradi študijskih in drugih obveznosti je v hrvaško prestolnico namreč odpotovalo le 5 »pravih« mladincev. Po dolgi vožnji iz Škofij do Zagreba so Bronxi sicer prvo tekmo tesno izgubili vendar jih to ni zmedlo. Nadaljevanje je bilo sanjsko, saj so do konca turnirja premagali vse svoje nasprotnike; med njimi prav vse prvake udeleženih držav in suvereno osvojili pokal za 1. mesto. Poleg tega sta bila v najboljšo peterko turnirja izbrana kar dva igralca kluba iz Škofij: Davor Stanišič in šele 15 letni vratar Andrej Baruca. Izjemen uspeh je od igralcev zahteval izjemne napore saj so v hudi vročini v enem dnevu odigrali kar 6 tekem.

Za večino njih pa s tem tekmovanja ni bilo konec, saj je že v nedeljo sledil še turnir v kategoriji U17. Čeprav dodobra zdelani so Bronxi dokazali, da so upravičeno državni prvaki Slovenije v tej starostni kategoriji. Brez težav so osvojili prvo mesto v predtekmovalni skupini, kjer so med ostalimi izločili tudi veliki Dinamo Zagreb in se uvrstili v četrtfinale. Žal pa na svoji 9 tekmi v dobrih 24 urah nis imeli dovolj moči, še manj pa sreče. Dvoboj z drugouvrščeno ekipo Hrvaškega prvenstva Alumnus iz zagreba se je namreč končal brez zadetkov. Loterija strelov s šestih metrov pa je zmago za en zadetek dodelila domačinom, ki so na koncu turnir kadetov tudi osvojili. V taboru rumeno modrih ni bilo večjega razočaranja, saj so svoj cilj z zmago dan prej izpolnili in za svoje predstave poželi pohvale vseh prisotnih.

Sledi krajši premor nato pa novi nastopi v mednarodni konkurenci. Najprej Summer futsal fest na Škofijah nato pa tri dnevno gostovanje v Novem Vinodolskem.

www.fcbronx.si

 

Fotogalerija

Deli: