Asfalt, drevesa, EO, pokopališče...

izboljšave

Predsednik sveta KS je na 20. seji svetnike seznanil z opravljenimi izboljšavami v preteklem mesecu in s problemi, ki onesnažujejo krajevno skupnost zaradi nevestnega ravnanja ljudi. Pozval jih je, naj tudi sami poskušajo javljati nedovoljeno odlaganje smeti ali predmetov na javnih površinah in skrbeti za lepšo in bolj urejeno okolje.

Med opravljenimi izboljšavami so:

  1. Obrez dreves ob državni cesti v območju centralnih dejavnosti Sp. Škofij, pred in ob pokopališču Škofije, na Tinjanu so odstranili vejo, dela na Plavjah bodo izvedena v naslednjih dneh. V načrtu je že nekaj časa tudi ureditev zelenice pred pošto, a se čaka na naročilnico lastnika.

  2. Komunala je na našo zahtevo zamenjala komunalnega delavca. Sedanji, po imenu Haxi, opravlja svoje delo pohvalno in rezultati so vidni. Dogovorjeno je, da bo prvi četrtek v mesecu na Elerjih, vsak drugi četrtek v mesecu pa na Plavjah.

  3. Na pobudo predsednika sveta KS je bila opravljena sanacija ceste in mulde pred hišo Kozina na Tretjih Škofijah ter asfaltirana površina ob EO. Žal v tem delu še ni urejeno cestišče in odvod iz povezovalne ceste Tretje Škofije – občinska cesta Škofije - Tinjan. Občina je obljubilila celovito ureditev tega odseka.

  4. Na isti poti proti jedru Tretjih Škofij se ruši zid. S posebnim koordinatorjem Komunale je bil opravljen ogled in KS bo za ureditev naslovila dopis na Komunalo in MOK/UJSP.

  5. Že četrtič po vrsti je bil s koordinatorjem Komunale opravljen tudi ogled potrebnih izboljšav. Zagotavlja ureditev dostopa in zasutje največje deponije v naši KS na Tinjanu. Opravljen je bil inšpekcijski ogled nasmetenih in zanemarjenih parcel ob pokopališču Škofije. Opravljen ogled vseh ostalih že signaliziranih problemov. Udor ceste pri EO na cesti za Mandrijo naj bi se uredil, ko bo CPK izvajal dodatna dela na Tretjih Škofijah. Sicer obljublja reševanje vseh evidentiranih zadev, vendar brez zavezujočih rokov.

  6. Prestavljen je bil ekološki otok Sp. Škofije. Obljubljena je premestitev EO ob Parenzani na plato pred borovim gozdom, tečejo pogajanja za ureditev EO Tinjan, od Komunale se pričakuje tudi predlog rešitve problema za smetnjake ob pokopališču. Sicer pa se opaža neodgovorno ravnanje krajanov, ki na pokopališču in tudi drugod puščajo smeti, kosovne odpadke in drugo.

  7. Izdelan je katastrski načrt pokopališča Tinjan, ureditev ekološkega otoka na Čuku se predvideva v letu 2017.

  8. Telekomu je nad hišo Milana Markočiča opravil izkop, a delovišča za seboj ni počistil in uredil. Po dveh urgencah predsednika so zadevo končno uredili.

  9. Prav tako je bil urgiran in urejen odvoz vej pri cerkvici in čiščenje kosovnega odpadka pri ekološkem otoku na Zg.Škofije. Inšpekciji je bil prijavljen avtomobil brez registracij na javni površini pred pokopališčem, a je žal še vedno tam.

     

    O nekaterih delih govorijo fotografije

Fotogalerija

Deli: