Bronxi zelo uspešni na mednarodnem prizorišču

bronx39-44

Na Škofijah po končanem futsal prvenstvu niso stali križem rok. Izjemno uspešno sezono v mlajših selekcijah, ki je na obalo pripeljala tudi naslov državnega prvaka v kategoriji starejših dečkov so nadgradili s projektom, ki so ga poimenovali Futsal life, kateri je predvidel tudi sodelovanje mlajših selekcij na številnih mednarodnih turnirjih.   Mladim Škofijotom mednarodna konkurenca očitno dobro dene, saj dosegajo izvrstne rezultate.

Prvi so se na mednarodni turnir v Zagreb odpravili kadeti. Tekmovanje so zaključili v ¼ finalu, kjer so šele po streljanju penalov klonili proti hrvaškemu državnemu prvaku in kasnejšemu zmagovalcu Zagreb Futsal Cupa ekipi Slavonski Brod. Tako so rumeno modri v konkurenci klubov iz Hrvaške, Srbije, Madžarske in Slovenije osvojili 5 mesto.

Le teden dni kasneje so se na isto prizorišče odpravili fantje iz selekcije U15. Slovenski državni prvaki so dobesedno pometli z mednarodno konkurenco, zabeležili 6 zaporednih zmag v enem samem dnevu in prvič v 11 letni zgodovini turnirja naslov odnesli v Slovenijo. Dva mlada Bronxa; Enej Marsetič in Andrej Baruca sta bila izbrana v najboljšo peterko turnirja.

Že naslednji konec tedna je to isto ekipo pot peljala v še bolj oddaljeno Banja Luko. Bronxi so v prestolnici Krajine kot edini povabljeni zastopali slovenski nogomet. Jelen Kup, kot se je turnir imenoval po glavnem pokrovitelju, je na ogled postavil predvsem najboljše Bosanske in Srbske klube med katerimi je zagotovo najbolj zveneče ime bila Beograjska Crvena Zvezda. Čeprav se je igralo po nekoliko prirejenih pravilih so se Bronxi odlično znašli. En poraz v skupinskem delu tekmovanja jim je na koncu odnesel tekmo za prvo mesto. Zato pa so se za bronaste kolajne pomerili ravno z beograjskim velikanom in ga visoko ugnali. 5 proti 2 je bil rezultat v korist rumeno modrih. Fantje so se vrnili domov polni pozitivnih vtisov in ponosni na dostojno zastopanje naše države v mednarodni konkurenci.

S tem pa odmevnih nastopov še ni konec. Že ta konec tedna se v Novi Vinodolski odpravljata kar dve klubski selekciji podprti s številnimi navijači. Tako kadeti kot strejši dečki se bodo znova merili v močni mednarodni konkurenci in tako pridobivali izkušnje za bodoče pomembne tekme in nove naslove državnih prvakov.

Zaključek sezone se bo zgodil na Škofijah, kjer bo od 8. do 15. julija potekal 1. Summer futsal fest Koper 2018 na katerem bo nastopilo več kot 100 ekip iz Slovenije in tujine.

 

www.fcbronx.si 

Fotogalerija

Deli: