Dobra volja na Sladki Istri

Sladka Istra
 
Članice Društva Dobra volja Škofije so se udeležile prireditve 10. Sladka Istra, ki je potekala 28, 29 in 30 .9. 2018 v Kopru. Stopile so skupaj tako z idejami kot s peko ter izdelale pravo bogastvo raznolikih slaščic.
Pripravile so tradicionalne slaščice od kroštol, mišk, štrudlov do najbolj predstavljenih v zadnjem času to so LCHF, brez glutena, veganske, itd. Sladkosti so bili deležni tudi ljudje z drugačnimi potrebami kot so brez sladkorja, brez moke, brez jajc. Posebej za najmlajše so se našli najboljši izdelki od domin, do lizik, kroglic, rožic, palačink. Za vse ostale velike sladokusce pa tudi ruska torta, cheescake, mafini in nešteto drugih. Naša stojnica je vzbudila ogromno pogledov skozi objektive tako na kamerah kot na aparatih in mobilnih telefonov za različne medijskih hiše od televizije, časopisa, družbenih omrežij, do tujcev. Naša stojnica je krasila mnogo naslovnic. Številni obiskovalci so se k nam vračali tudi naslednje dni in iskali duplikat.
Za izjemno ponudbo je bil seveda vložen tudi izjemen napor, saj so se slaščice pekle vse dni in do pozne noči. Rezultati niso izostali in ponosne članice so kljub utrujenosti odnesle veliko mero pozitivnega počutja in dobre volje tudi domov. Zmagoslavni občutek po uspehu je nagrada za res izjemno kolektivno delo in pripadnost ekipi.
Tokrat je bil izjemno velik obisk, saj nas je spoznalo in okušalo naše pecivo več kot tri tisoč ljudi. Med njimi so se nad ponovnim srečanjem navdušili tudi naši prijatelji iz Semiča, ki so se pripeljali v Koper z avtobusom. Z njimi smo si pred časom izmenjali tudi naše prireditve. Tako velikega obiska si nismo predstavljali niti v sanjah. Tokrat je bilo doživetje med ljudmi resnično nekaj posebnega in naš napis Dobra volja Škofije je zabeležen daleč naokrog.
 
Iskreno čestitam članicam društva za svoj doprinos društvu in se jim v svojem imenu osebno zahvaljujem za opravljeno delo. Čudovite ste, HVALA VAM.
 
Ponosna na vse nas predsednica Društva Dobra volja Škofije Nasiha Cvajdik

Fotogalerija

Deli: