Dobra volja praznovala s pestrim programom za dobro voljo

Dobra volja-1. rojstni dan

Petkov večer v zadružnem domu je bil namenjen praznovanju 1. rojstnega dneva Društva Dobra volja Škofije. Že samo ime društva pove, da so bili program, nastopajoči in udeleženci sami veseli, razigrani, pozitivni ljudje. Smeh in dobra volja pa sta vedno zdravilna in dragocena obogatitev življenja. Prireditev je povezoval Gabriel Križman, ki je tudi pevovodja glasbene skupine.

Kot je povedal je društvo nastalo lani ob tem času, člane je povezalo veselje do petja in šaljivih iger, predvsem pri ohranjanju istrskega narečja, tradicije in kulture. Namen delovanja je bil na preprost način približati ljudsko petje in šegavost v dušo in srce posameznika.

V letu 2015 so se organizirali v društvo Dobra volja Škofije, z namenom, da širijo dobro voljo, sprostitev, pozitivno razmišljanje za vse, ne glede na starost. V društvu deluje pevska sekcija, skeč skupina, delovanje so razširili tudi na turistično področje . Izpeljali so že dva zanimiva dogodka na prostem, Golažjado in Špargljado in sicer slednjo v sodelovanju z društvoma TKD Elerji in TŠKD Kolombar. Odziv je bil navdušujoč, tako, da bodo s svojimi deli nedvomno nadaljevali tudi v prihodnje. V njihove vrste je vključen tudi mladi harmonikar Karlo Budan, ki s svojim igranjem na harmoniko pripomore k ljudskosti in veselju.

Program je začela pevska skupina Dobra volja, potem so se zvrstili solistka Orjano Turk, Pevske skupineKantadore, solistka Darinka Eller, več skečev je uprizorila skeč skupina,

MePZ Obalca Koper pod vodstvom mag. SonjeMezgec , tipičen kavbojski ples so odplesale članice društva, Karlo Budan pa je je večkrat igral in spremljal dogajanje.

Predsednica Nasiha Cvajdik se je ob koncu zahvalila vsem nastopajočim, donatorjem Casino Škofije, Vrtnariji Kocjančič, Janiju Tedešku za ozvočenje prireditve. Še posebej se je zahvalila KS Škofije in predsedniku sveta za spodbude in sodelovanje pri delovanju društva ter vso pomoč. Prav tako ZKD MOK in članom društva za doniranje in pomoč pri delu.

Na koncu so kot se spodobi dobili prelepo torto, ki jo je spekla Sanja Cvajdik in se družili še dolgo v večer.

Foto Mario Ritoša in BV

Fotogalerija

Deli: