Dobra volja v Semiču

izlet v Semič-DDV

Društvo Dobra volja se je odzvalo vabilu Kulturnega in turističnega društva Semič in se udeležilo prireditve " Pozdrav jeseni 2017". Predstavili so se svojim programom in obiskali tamkajšnje kraje.

V Belo kraino so se odplejali v zgodnjih jutranjih urah in dobre volje niso pokvarili niti oblaki. V Semiču jih je Vodička Anica Pezdirc popeljala  na izvir Krupe, ki je življenski prostor človeške ribice in edino nahajališče jamske školjke Congeria Jalzici. Pot so nadaljevali na Domačijo Škof, kjer jim je gospodinja predstavila peko evropsko zaščitene belokranjske pogače, pečeno so tudi pojedli. Gospodinja je predstavila tudi zgodovino tistih krajev med NOB, muzej na prostem, ter mnogo zanimivosti njihovih krajev. Na koncu so se po malici posladkali tudi z izjemno ajdovo potico. Po vrnitvi v Semič so si ogledali še jedro Semiča, kjer so spoznali zgodovino kraja.

Dan se je hitro prevesil v popoldanske ure in pričel se je kulturni del prireditve. Člani Društva Dobra volja so zapeli nekaj  ljudskih  pesmi ter prikazali skeč  Prazno gnezdo.  Publika je bila navdušena nad prikazanim in je skeč spremljala z smehom in dobro voljo. Po zaključenem programu so se zahvalili prijetnemu belokranjskemu gostoljubju in se odpravili v Restavracijo Pezdirc na večerjo. Ugotovili so, da je lastnik sorodnik krajanke Škofij in veselje se je nadaljevalo. Harmoniko je poleg Gabrijela Križmana v roke prijela  tudi Ivica Vergan in vzdušje  se je stopnjevalo.

Petje in veselje se je nadaljevalo tudi na avtobusu in dobri volji do Škofij ni bilo konca.

 

Nasiha Cvajdik

Deli: