Dopoldan poplava, zdaj urejeno

cesta pokopališče

Danes je bila na cesti pri pokopališču že zjutraj cela poplava. Tajnica KS Majda je po navodilih predsdnika sveta že kot velikokrat prej problem javila na občinskega vzdrževalca cest CPK. Ta je sicer obljubil ukrepanje, če bo dobil odobritev, saj so menda sredstva v občini že izčrpana in bi bilo treba počakat  do 1. novembra.

Po poldnevu so delavci CPK vendarle prišli na teren in ugotovili, da je bila cev, ki teče pod parkiriščem zasuta z gradbenim materialom, ki ga je bilo treba odstraniti. Zdaj poplave ni več.

Žal se te stvari dogajajo vse prevečkrat. Po eni strani zaradi malomarnosti in neodgovornosti ljudi, ki smeti in gradbeni material odlagajo v naravo. Po drugi strani bi bolj urejena parkirišča in javni prostor ter večji nadzor in učinkovitost inšpekcijskih služb lahko preprečila takšna dejanja in škodo, ki s tem nastaja naravi in ljudem.

Sicer pa je CPK septembra dobil naslednji seznam nujnih vzdrževalnih del:

-          Čiščenje prepusta pri pokopališču Škofije

-          Čiščenje rešetk na cesti Sp. Škofije-Čuk (pri stanovanjski hiši Sp. Škofije 125) ter ostalih prečnih rešetk na tem delu ceste

-          Čiščenje povezovalne ceste (k.o. Škofije – parcela št. 1681) pod stanovanjsko hišo Sp. Škofije 192 – nanosilo smeti iz glavne ceste Sp. Škofije – bivši MP.

Za zdaj je rešena prva točka.

Fotogalerija

Deli: