Dvigalci uteži gredo na Madžarsko

Nena cah
V četrtek 10.5. se člani društva Kettlebell lifting N1 Obala odpravljamo na Evropsko prvenstvo v Kecskemét na Madžarsko. Gre za eno izmed najpomembnejših tekem v sezoni, na katero smo se pripravljali celo leto.

Patrick Jurdana (1989) se bo v kategoriji +95kg pomeril v disciplini Long Cycle z dvema 24kg težkima girijama, Rebeka Bojc (1998) pa se bo v kategoriji -68kg borila za svoj osebni rekord v disciplini snatch z girijo težko 16kg.

Slovenijo bo na Madžarskem zastopalo 5 tekmovalcev. Dva sta iz našega odmevnega kraja Škofije, na kar sem še posebej ponosna.

Kot predsednica društva Kettlebell lifting N1 Obala se nenehno trudim, da se ta težek šport razširi med mladimi. S pomembnimi tekmami, kot je evropsko, si moji varovanci bogatijo izkušnje, do katerih se lahko prikopljejo le s trdim delom in vztrajnostjo,ki jim jo vlivam med skrbno pripravljenimi treningi.
 
Rezultati so relativni. Na medaljah se bo čez čas nabiral prah. Doživetje na tekmovanjih pa si vsak zapomni za vedno.
Kot trener tega športa sem zelo ponosna. Z navdušenjem spremljam športno družino na Škofijah. Tekmovalce pa vedno bodrim in spremljam na tekmah.
 

Želim jim polno uspehov in bogatih izkušenj, ki jih bodo širili v javnosti.

Nena Cah

 

Deli: