Folklora in humor

folklorni večer 2017
 
Društvo Dobra volja Škofije je 15.12.2017 v Zadružnem domu KS Škofije organizirala že tretji "Večer folklore in humorja Škofije". Gre za značilno decembrsko prireditev, ko se vsi veselimo in si  želimo polepšati naša pričakovanja, ko smo še posebej dovzetni za prijetne dogodke, potrebujemo mir in toplino.
Večer na Škofijah je bil namenjen spoštovanju tradicije skozi pesem in ples, prenašanju na mlajše rodove. Na prireditvi so se predstavili Hrvaško kulturno društvo Istra Piran, Kulturno, umetniško in športno društvo Behar, Folklorno društvo Val Piran, Kulturno društvo Škocjan pri Otočcu - folklorna skupina Plamen, Kulturno plesno društvo Moonsun z indijskimi plesi. Žal pa je zaradi bolezni članov odpovedala skupina Kulturnega društva Ilirija iz Kopra. Za humor je poskrbelo Društvo Dobra volja Škofije z svojo skeč skupino. Vse nastopajoče dogajanje na odru pa je povezovala  Mojca Klarič.  Da so bili vsi dobro slišani in uglašeni, je poskrbel  Maksim Vergan.
Kljub mnogim prireditvam v okolici in deževnemu vremenu, so obiskovalci napolnili dvorano, plesalci in igralci pa njihova srca. Smeh, dobra volja in aplavz, ki se je širil po dvorani, je najlepše darilo vsem ustvarjalcem in obiskovalcem. Ob koncu prireditve je sledilo skupinsko fotografiranjem in izročitev zahval za udeležence.
Navdušenje se je nadaljevalo tudi po zaključku, ko se je veselo druženje ob pogostitvi, prevesilo še dolgo v noč.
Ob tej priložnosti se Društvo Dobra volja Škofije zahvaljuje: za sofinanciranje MOK, za vsestransko sodelovanje KS Škofije, za doniranje Pekarni Škofije - meja, Slaščičarni Triglav, Agrariji Koper, kuhinji Casino Škofije, Robertu Starcu za fotografsko obeležje dogodkov ter članicam in članom za pripravo pogostitve.
 

Nasiha Cvajdik

Fotogalerija

Deli: