Igor Lija

Lucienne in Igor za Dan žena

Primorski glasbenik Igor Mikolič ali umetniško Igor Lija iz Brezovice in Kopra ima za seboj že 30 letno kariero na domačih in tujih odrih. Že v osemdesetih je kot basist in vokalist igral v primorskih skupinah Nočni Skok, Dober Dan, Visitors in drugimi, s skupino Cest la Vie pa je 10 let nastopal po državah zahodne Evrope. Leta 84 se je s skupino Nočni Skok udeležil tudi takratnega splitskega festival kot spremljevalna skupina Marjana Miše.

Po končanem aktivnem profesionalnem igranju v tujini, se je vrnil v Slovenijo in ustanovil podjetje, ki se je ukvarjalo z organizacijo zabavnih prireditev. Ker pa je bila želja po glasbenem ustvarjanju in vrnitvi na oder prevelika, je ponovno pričel z nastopi in ustvarjanjem avtorske glasbe najprej v narečnem istrskem jeziku, sedaj pa še v slovenščini. Pred dvema letoma je izdal svoj prvenec v istrskem narečju z naslovom Od enbot do danas, s katerim si je prislužil tudi naziv  "Istrski Mlakar", takrat je sodeloval na MMS s pesmijo "Ko te ni". Lani je na povabilo medija iz Californije predstavil in promoviral Istro in istrski projekt  "Od enbot do danas" tudi v Združenih Državah Amerike. Svoje nastope ter avtorska dela izvaja pod umetniškim imenom Igor Lija.

Z Lucienne Lončina je leta 2014 nastopal v duetu na festival MMS s pesmijo "Še vedno čakam", pri kateri je tudi avtor glasbe in teksta. Leta 2017 pa je nastopal v duetu na MMS-u z Moni Kovačič s pesmijo "Dober Par", pri kateri je prav tako avtor glasbe in teksta.

 

Fotogalerija

Deli: