Igralo na Plavjah v soboto otrokom

igralo Plavje

Otroci bodo v soboto ob 10. uri na igrišču na Plavjah dobili v uporabo novo kombinirano igralo. Dobavitelj je podjetje Levček d.o.o. ki je bil izbran zato, ker njihova igrala odlikuje visoka kakovost, varnost in trajnost ter strokovna izvedba, izdelana pa so v skladu z evropsko varnostno normo EN 1176. 

Za postavitev igrala je bilo potrebno na asfaltiranem igrišču izvesti veliko pripravljalnih in drugih del, ki so bila po idejni zasnovi Mateja Gabrijela končana ta teden, svet pa se je na korespondenčni seji tudi odločil, da že nabavljeno igralo dopolni še z dvema gugalnicama. Vsa dela in nakup je v celoti finansirala KS Škofije.

Postavljeno igralo je bilo sprva namenjeno na Tinjan. KS Škofije si je več kot leto dni prizadevala za ureditev statusa s strani prebivalcev izbranega zemljišča, na katerem bi igralo postavili. Potem, ko so bila lani pridobljena vsa potrebna mnenja, pa se je ugotovilo, da obstaja nerešeno lastniško razmerje med Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije in Mestno občino Koper. Zadeva tako že leto dni čaka na rešitev pristojnih služb MOK, ki se kljub urgencam zaenkrat še ni premaknila. Svet KS je že pred časom sprejel sklep, da bo na Tinjanu postavljeno igralo, čim bo občina uredila status zemljišča. 

Ampak zdaj je čas za igro in veselje. Igralo je dobilo res primeren prostor v tretjem največjem naselju v krajevni skupnosti. Plavje imajo namreč že 562 prebivalcev, njihova povprečna starost je 43 let, med njimi pa je 15 odstotkov otrok. To pomeni, da na Plavjah živi 78 otrok. 

Želimo jim razigrano in varno igro ter veliko veselega druženja.

Deli: