Izjemen zaključek nepozabne sezone

bronx37-46

To soboto bomo dobili še zadnjega državnega prvaka v futsal tekmovanjih. Čeprav se za naslov borijo tri ekipe smo prepričani, da bo največje slavje v polni dvorani Burja na Škofijah. To si naši fantje iz kadetske selekcije nedvomno zaslužijo, kar so dokazali tudi prejšnji teden, ko so prvega favorita tekmovanja ekipo Vrhnike deklasirali z rezultatom 8-1 na njihovem igrišču.

Da mora tudi v soboto biti dvorana polna je več kot dovolj razlogov. Po končani tekmi okoli 19 ure bomo namreč priča podelitvi kar treh pokalov:

Ekipi Bronx U17 za uvrstitev

Tilnu Cupinu za najboljšega strelca v ligi U17 in

Niku Zajcu za najboljšega strelca 1 državne članske lige

S svojo prisotnostjo pa bomo vsi skupaj počastili izjemno sezono polno presežnikov in uspehov. Naj spomnimo, da se je le ta pričela že junija prejšnje leto, ko so naši fantje osvojili izjemno močna mednarodna turnirja v Zagrebu in Novem Vinodolskem. Nadaljevalo se je s Summer futsal festom na Škofijah, kjer smo znova v močni mednarodni konkurenci 100 ekip osvojili številne zmage. Posebno mesto ima tudi 3 mesto selekcije U15 v Banja Luki in nepozabna zmaga nad Crveno zvezdo. V septembru so se prvič v zgodovini naše mlajše selekcije odpravile na večdnevne priprave v terme Olimia.

V sezono smo se kot edini klub v državi podali z vsemi petimi možnimi selekcijami. To pa ni bilo vse. Vseh pet selekcij se je namreč uvrstilo v končnico za prvaka. Za nameček se je članska ekipa že četrtič zapored uvrstila v finale slovenskega futsal pokala. Tudi na Festivalu malega nogometa so naše selekcije med 106 udeleženimi ekipami dosegle največ zmag. 

Zaključek sezone je pa sploh neverjeten. Naša selekcija U19 je že osvojila 4 mesto v državi, kar je izjemen uspeh zelo mlade ekipe, ki se bo v naslednji sezoni zagotovo borila za državnega prvaka. Tudi selekciji U15 se nasmiha četrto mesto. Ta naša selekcija ima nasploh še velik potencial in bo v naslednji sezoni zagotovo krojila sam vrh lige. Fantje so dosegli še en mejnik, saj v celi sezoni na domačem igrišču niso izgubili niti ene tekme.

Državni naslov selekcije U13 je še vedno vroč in dogodki na njihovih tekmah nepozabni. Ni kluba v državi, ki lahko v tej starostni kategoriji zanimira toliko navijačev tako v domači dvorani kot tudi na gostovanjih. To so fantje vedli izkoristiti in se zasluženo veselili zlatih kolajn. Vse to želimo ponoviti še enkrat. V soboto je izjemna priložnost, zato mora celotna športna javnost podpreti našo ekipo U17, katera jih zagotovo ne bo razočarala. Vabljeni na Škofije ob 17.30. Veselica po tekmi je že pripravljena in je niti vreme ne more pokvariti.

www.fcbronx.si

Fotogalerija

Deli: