Kanalizacija 2. Škofije

kanalizacija zg. škofije

Na dnevnem redu zadnje seje sveta je bila predvidena tudi informacija o poteko del pri izgradnji kanalizacije na Zg. Škofijah. Ker predstavnik Vaškega odbora ni podal poročila, se je predsednik sveta s vprašanji direktno obrnil na investitorja (MOK) ter za krajane pridobil naslednje odgovore, ki jih je posredoval nadzorni gradnje Rok Velišček.  

  1. Grafist izvaja dela v povezavi z gradnjo meteornega kanala MET II-1, fekalnega kanala FT12-25 in vzporednega vodovodnega omrežja (odsek označen v grafični prilogi z rdečim). Adriaing izvaja dela na meteornem kanalu MET II-1-2, fekalnem kanalu FT29-12 in vzporednem vodovodnem omrežju (odsek označen v grafični prilogi z rdečim). 
  2. Dela potekajo skladno s terminskim planom, zamud ni. Zaradi tehnologije izgradnje in zagotovitve čimprejšnje vzpostavitve meteorne kanalizacije znotraj strnjenega naselja je prišlo do spremembe redosleda izvedbe kanala MET II-1.  Prvotno je bila v januarju predvidena izvedba  kanalizacije od hišne št. 57 gorvodno. Zaradi čimprejšnje vzpostavitve pretočnosti, se namesto tega prioriteno izvaja kanal MET II-1 na območju hišne številke 21 in 22. Zaradi spremembe redosleda izvajalec pripravlja korekcijo terminskega plana.  
  3. Popolne zapore cest bodo trajale skladno s terminskim planom. Za zapore je izvajalec pridobil ustrezna dovoljenja. Krajane prosimo za strpnost. 
  4. Pri izvedbi se srečujemo s težavami, ki so normalne in pričakovane za gradnjo komunalne infrastrukture v strnjenem  starem vaškem jedru. Mednje spadajo neevidentirani komunalni vodi, izkopi na območju stanovanjskih hiš s slabim temeljenjem, podkleteni objekti brez hidroizolacije, vaška zajetja, podtalne vode, prošnji po spremembi lokacij vodomerov,…  Do sedaj je bila največja težava poplava podkletenega dela stanovanjske hiše Zg. Škofije 33. Po poplavi je nadzor z izvajalcem in lastnikom opravil ogled. Izvajalec odgovornost priznava in bo nastalo škodo popravil. 
  5. Rok Velišček še ni sklenil delovnega razmerja z novim delodajalcem. Do nastopa funkcije še vedno opravlja gradbeni nadzor nad objektom.  O morebitnih spremembah boste pravočasno obveščeni.

Fotogalerija

Deli: